Optakt: Viktoria Zizkov

13.10.2003 00:00

Efter landsholdet, med bl.a. Morten Wieghorst og Per Nielsen, i lørdags kvalificerede sig til EM næste sommer i Portugal, er det nu tid til at de forskellige danske klubhold skal vise deres værd i UEFA Cup?en. Succesen skal følges op, og forhåbentlig kommer alle danske hold videre. Nogle har et sværere udgangspunkt end andre, og i Brøndby er opgaven ikke uløselig.

Brøndby IF spiller på torsdag eftermiddag i Tjekkiets hovedstad Prag, hvor Viktoria Zizkov lægger bane til. Første kamp endte som bekendt med en fortjent 1-0 sejr på Brøndby Stadion, hvor Mattias Jonson scorede det enlige mål foran godt 9.000 tilskuere. Cheftræner Michael Laudrup havde inden kampen udtalt at en sejr på 1-0 ville være tilfredsstillende, og således kunne han efter kampen sammenfatte, at målet var nået.

Mentalt overskud

Værd at bemærke fra første kamp, var det at tjekkerne praktisk talt ikke kom frem til en eneste reel målchance gennem hele kampen, samt at det de havde at byde på spillemæssigt ikke bør kunne forhindre Brøndby IF i at kvalificere sig til anden runde af UEFA Cup?en. På hjemmebane vil det dog være et noget andet hold, der træder på banen, og alt er stadig åbent.

Kampens enlige målscorer, Mattias Jonson

Inden første kamp havde Laudrups tropper et mentalt overskud i og med at Brøndby IF var kommet formidabelt fra start i den hjemlige liga. Viktoria Zizkov, derimod, lå på en 13. plads i den tjekkiske 1. division. Der er ikke meget der har ændret sig i den forbindelse. Brøndby IF ligger på duksepladsen iSAS Ligaen, og torsdagens hjemmehold halter stadig noget efter i den tjekkiske liga.

For Brøndby IF's vedkommende gælder det, at på trods af et enkelt nederlag i den mellemliggende periode, har spillet til fulde retfærdiggjort den nuværende placering som det bedste hold i Danmark. Viktoria Zizkovs to seneste kampe er kun resulteret i et enkelt point, hvilket på nuværende tidspunkt kun rækker til en 15. plads i deres version af den bedste liga i landet.

Optimisme

Vurderet på den første kamp alene, bør SAS Ligaens førerhold kunne kvalificere sig til UEFA Cup?ens anden runde. Det er ofte set at nogle hold leverer en helt anden indsats når de er på hjemmebane, men nøgternt set bør Viktoria Zizkov ikke kunne slå Brøndby IF ud.

De blå-gule har en god tradition med altid at score på udebane, og såfremt det sker, skal tjekkerne score hele tre gange for at gå videre. Det virker som en umulig opgave for et hold, der kun har scoret 7 mål i 10 kampe, og ladet dobbelt så mange gå ind.

Tjekkerne fightede det bedste de havde lært

På forhånd sidder Brøndby IF altså med de bedste kort på hånden; tjekkerne skal frem og score hvis de skal have en mulighed for at komme videre i dette års UEFA Cup, og Laudrups drenge kan dermed tillade sig. at spille mere afventende og udnytte den plads, der helt sikkert vil opstå i Viktoria Zizkovs forsvar i løbet af kampen.

Flere muligheder for at se opgøret

Kampen bliver spillet allerede kl. 15.00 i Prag, men de der ikke kan nå at følge det første opgør kan se hele kampen senere på aftenen, når TV 2 Zulu viser alle 90 minutter. Derudover vil det naturligvis være muligt at følge kampen live på brondby.com.

Ekstra på brondby.com