Optakt: FCM - Brøndby

30.10.2003 00:00

Efter de to seneste opgør i SAS Ligaen mod AB, og senest onsdag aften mod Frem, kan man ikke andet end at spekulere på hvad resultatet vil være, hvis Brøndby IF også begynder at spille godt i første halvleg af kampene.

Kampene er vundet, men først efter de blå-gule har leget med ilden de første 45. minutter. Onsdag aften kunne over 15.000 tilskuere se etvelorganiseret Frem-mandskab bringe sig foran i første halvleg; først efter pausen blev tingene sat ordentligt på plads med en fortjent 3-1 sejr til hjemmeholdet.

Hårdt arbejde

Programmet er presset for Laudrups drenge der således skal i kamp igen allerede på lørdag hvor holdet drager til Ikast for at møde FC Midtjylland. Den kommende uge byder herefter på to store kampe mod hhv. Schalke 04 torsdag, og F.C København søndag.

Favoritdræberne fra Midtjylland venter dog først, men det bliver et ultra-tændt Brøndby hold, ulvene kommer til at møde; det er tid til revanche. Sidst de to hold mødtes var på Brøndby Stadion, hvor hjemmeholdet styrede kampen fra ende til anden, men alligevel måtte indkassere et 1-3 nederlag i en sand paradoksernes kamp.

Den lille, store forskel

Den store forskel på de to hold var en lille egypter ved navn Mohammed Zidan, og så naturligvis evnen til at udnytte chancer. Hvor de blå-gule havde et utal af chancer, men ikke formåede at score, lykkedes det derimod gæsterne at score på alt, der bare mindede om en chance. Spillet tilhørte Brøndby, målene tilfaldt FC Midtjylland.

Pletten, der kom på den blå-gule ære skal vaskes af, og det skal ske på lørdag. 12 point adskiller de to hold netop nu, og det er begge hold indstillet på at lave om på. SAS Ligaen er brækket over i to, her hvor halvdelen af kampene er ved at være spillet. FC Midtjylland kæmper hårdt for at holde fast i toppen, men har måttet sande at det ambitiøse hold ikke formår at opretholde et niveau, der giver de nødvendige sejre.

Yoyo-holdet, som FC Midtjylland også bliver kaldt, er kendt for at spille godt mod topholdene, for snart efter at tabe til bundholdene. Modstandere som F.C København, OB og Brøndby IF har ulvene vundet over, og tabt til AGF, Herfølge og Aab.

Koncentration - også i første halvleg

Stabilitet er bydende nødvendig, hvis midtjyderne skal følge med i kampen om medaljer, og det er helt klart stabilitet holdet mangler. Efter at have vundet så meget som 7-1 over FC Nordsjælland, har ulvene tabt de seneste to kampe til hhv. AaB og senest onsdag aften til Esbjerg fB.

Der er derfor ingen tvivl om, at FC Midtjylland vil gøre alt for at vende skuden mod Ligaens tophold, der derimod tørster efter hævn. FC Midtjylland er det ene af de to hold, der har formået at vinde over Brøndby IF i efteråret, hvor blot to kampe er tabt. Den flotte statistik skal fastholdes og en sejr på Ikast Stadion vil være det bedst mulige udgangspunkt inden de to vigtige kampe ugen efter. Det vil under alle omstændigheder kræve fuld koncentration om opgaven - også i første halvleg?