Optakt: Brøndby - Viborg

20.10.2003 00:00

Efter søndagens sejr i det århusianske kan SAS Ligaens førerhold allerede nu begynde at se frem til næste opgør, som allerede løber af stablen på onsdag. Efter udebanesejrene mod hhv. Victoria Zizkov i UEFA Cup?en og AGF i SAS Ligaen, kan man konkludere at de blå-gule er kommet overordentligt godt fra start ovenpå landskampspausen. Nu er turen kommet til endnu en hjemmebanekamp, og denne gang er det Viborg FF der gæster Brøndby Stadion.

Efter 12 kampe kan det konstateres, at ligaen reelt er brækket over i to halvdele, hvor de lavest rangerede seks hold kæmper for at komme fri af den absolutte bund, og de resterende fem gør hvad de kan for at holde trit med det blå-gule førerhold. Onsdagens modstander fra Viborg ligger i den ende hvor der er langt til toppen, men belært af tidligere erfaringer, er det ikke nødvendigvis et tegn på, at kampen bliver en ?walk over? for Brøndby IF.

Dan Anton sender bolden frem i 2-2 opgøret på Viborg Stadion

God statistik - hjemme

Viborg FF er traditionelt et af de hold, der specielt på hjemmebane er kendt for at drille de store, og Brøndby IF har specielt på udebane haft problemer med at slå de grønne fra den centrale del af Jylland.

Kampen på onsdag foregår på den stolte hjemmebane i Brøndby, hvor der er helt andre traditioner de to hold imellem. 18 indbyrdes opgør er det blevet til på Brøndby Stadion, og hele 13 gange har Brøndby IF trukket sig tilbage med fuld gevinst. Viborg FF har vundet 2 gange. Sidste gang spillerne fra domkirkebyen formåede at vinde på Brøndby Stadion er helt tilbage til 11. september 1998.

Det er da heller ikke på forhånd den største selvtillid gæsterne fra Viborg kommer til Brøndby med. I søndagens hjemmebanekamp kunne de grønblusede gå fra banen efter et nederlag til rækkens nr. 2 fra Esbjerg. Det er i sig selv ikke nogen skam, men spillet på banen fungerede slet ikke, og selv Viborgs spillere er nu begyndt at tale om de spillemæssige problemer.

Kamper indleder et af sine raids

Velkommen til Brøndby

Problemer eller ej; alle hold har det med at sætte sig ekstra op når modstanderen hedder Brøndby IF, og der er heller ingen foræringer i vente når Søren Frederiksen og co. kommer på besøg onsdag aften.

Hvorvidt Viborg kan stille noget op får vi at se onsdag kl. 18.30, hvor der venter gæsterne den samme varme modtagelse som alle andre hold får, når de gæster Brøndby Stadion. Laudrups tropper har vist vejen, kun en sejr tæller og Viborg FF er en modstander der skal lægges ned, hvis marchen mod mesterskabet skal fortsætte.

Ekstra på brondby.com