Optakt: AGF - Brøndby

18.10.2003 00:00

Opbakningen var fantastisk, kampen egentligt ret kedelig, men de fik hvad de kom efter, Laudrups drenge. En 1-0 sejr, på mål af Kim Daugaard, og tjekkiske Victoria Zizkov er nu historie i UEFA Cup?en. Meget mere er der ikke at sige om den kamp; tiden er kommet hvor det er på tide at se frem mod weekendens opgave i den hjemlige SAS Liga.

Arvefjenden tager imod når Brøndby IF gæster Århus søndag kl. 15.00. Forrige søndag blev det daværende førerhold fra Esbjerg slået så eftertrykkeligt, at selv træner Ove Pedersen efter kampen måtte erkende at: ?Vi må respektere, at vi tabte til en bedre modstander. Som Brøndby i perioder spillede, er de meget svære at stille noget op mod.?

Helt anderledes gik det for søndagens modstander, der godt nok også havde hjemmebane i den forgangne runde. Her hører lighederne dog op, for gymnasiasterne fik nogle gevaldige skrammer i den kamp. Gæsterne fra OB satte AGF på en opgave, som århusianerne ikke magtede. På trods af en rimelig start på kampen var det nogle meget slukørede hvidblusede spillere, der måtte forlade hjemmebanen med et 5-0 nederlag.

Stillingen betyder intet

Man kunne på den baggrund fristes til at konkludere, at det er et hold i medgang der kommer på besøg hos et hold der er i alvorlig modgang, og at kampen derfor bør være en overkommelig opgave for gæsterne. Historien, og specielt denne sæsons resultater, viser bare at man aldrig helt kan regne med AGF.

Det lykkedes på ikke for Brøndby IF at slå AGF i sidste sæson, på trods af at AGF lå og rodede rundt omkring nedrykningsstregen gennem det meste af sæsonen. To uafgjorte kampe, og et enkelt nederlag blev det til, men det er der heldigvis blevet lavet om på i denne sæson: Første kamp de to hold imellem blev spillet 10. aug. på Brøndby Stadion hvor AGF fortjent blev sendt hjem med et 2-0 nederlag efter en ganske underholdende kamp.

Nu gælder det så en kamp i Århus hvor det faktisk er ved at være 2 år siden Brøndby IF sidst har vundet. Sidste gang det skete var 28. okt. 2001, og cifrene lød på 2-1 til de blå-gule. AGF er ikke arvefjenden for sjov skyld; rent faktisk er AGF det hold Brøndby IF har mødt flest gange i den bedste danske række. Hele 73 gange er de to hold tørnet sammen gennem årene, og i en periode var det konsekvent et top-opgør når de to hold mødtes.

God historik

AGF er dog også den klub Brøndby IF har vundet flest gange over; hele 44 gange ud af 73 kampe, har de blå-gule gået sejrrigt fra banen, 14 kampe er endt uafgjort og kun 15 gange har AGF trukket det længste strå. 138 mål har Brøndby IF scoret mod århusianerne, men et af dem skiller sig mere ud end andre. I 1996 kunne den daværende målmand Mogens Krogh udligne AGF?s 3-2 føring på Århus stadion i de sidste sekunder, hvilket i sidste ende betød at Brøndby IF kunne sikre sig mesterskabet.

Det var dengang, nu gælder det ikke længere kampen om mesterskabet. I hvert fald ikke for AGF! Den ambitiøse klub har gennem de senere år konstant kæmpet for at undgå nedrykning, og det ser ikke ud til at dette år bliver væsentligt anderledes.

Det skal dog ikke sætte en stopper for et underholdende arvefjendeopgør, og i morgen vil Laudrups tropper gøre alt for at tage Århus Stadion tilbage.