Optakt: AB - Brøndby

23.10.2003 00:00

Onsdag aften kunne over 15.000 tilskuere føle sig mere hensat til et skydetelt i Tivoli end til SAS Liga-fodbold i Brøndby. Det var spil til et mål, og kun en fantastisk spillende Viborg målmand forhindrede at Viborg blev sendt tilbage til det jyske med et stort nederlag.

Ind ville bolden dog ikke før 88. minut hvor hjemmeholdets Andreas Jakobsson kunne score det enlige, men uendeligt forløsende mål. De øvrige resultater i SAS Ligaen flaskede sig således at stillingen i top 3 er uændret, og dermed indtager Brøndby IF stadig duksepladsen.

Presset program

Det er et hårdt program Laudrups drenge kommer igennem i denne tid; allerede på søndag skal de blå-gule tilbage til Gladsaxe, hvor AB, med den gamle Brøndbyspiller Henrik Jensen i spidsen tager imod. Sidste gang der var gensyn med Brøndbys tidligere assistenttræner, var da han var træner i Køge. Nu er klubben en anden, men opgaven med at fastholde AB i den bedste danske række er mindst lige så stor.

Karsten Johansen scorede til 3-0 i udesejren over AB i september

AB har gennem de senere år kæmpet hårdt for overlevelse; økonomien har, som i mange andre danske klubber været meget trængt, så tilgangen af nye spillere har været minimal, ligesom akademikerne har solgt ud af deres aktiver. Mest markant har nok været salget af Mohammed Zidan til FC Midtjylland i sommer pausen.

Håb om gentagelse med flere mål

Det er anden gang i denne sæson de to hold skal møde hinanden, og også anden gang mødet kommer til at ske på Gladsaxe Stadion. Første opgør bød på en sand opvisning i hvordan man spiller fodbold når det er bedst og, på trods af en 3-0 sejr, også i hvordan man brænder chancer.

Brøndby IF styrede kampen fra start til slut gennem en formiddabel kollektiv indsats, hvor spillerne demonstrerede hvor effektivt og underholdende holdet er når det er bedst. Som sagt var det kun nogle store afbrændere, samt en storspillende AB-målmand der kunne holde de blå-gule fra en endnu større sejr.

AB har ellers været gode til at drille Brøndby IF i de indbyrdes kampe, således har de blå-gule 'kun' vundet to af de seneste fem opgør, to er endt uafgjort, og en enkelt har AB vundet. Sidste gang AB vandt over Brøndby IF er for lidt over et år siden, i en kamp på Brøndby Stadion, der igen bød på mange brændte chancer fra hjemmeholdet og ikke mindst en udvisning af Brøndbys Morten Wieghorst.

6-8-6

AB ligger for tiden nederst i SAS Ligaen med 7 point efter 13 kampe, 10 nederlag, 2 sejre og en enkelt uafgjort er det blevet til indtil videre, så det er ved at være på tide at skuden vender, hvis de grønblusede vil have endnu en sæson i den bedste række.

Der var god plads på fløjen til roadrunner Kamper

AB kan stadig bryste sig af at have en af de bedste hjemmebanestatistikker af de danske klubber. 20 kampe er spillet i Gladsaxe, de to hold har vundet seks hver, og hele otte er endt uafgjort. Den ligelige fordeling står dog for skud den kommende søndag; som Laudrups drenge spiller for tiden, skal der noget helt ekstraordinært til, hvis akademikerne skal have point.

Akademisk måltørke

Man skal dog ikke tage fejl af AB, der er ikke noget dårligt hold. Det ellers udmærkede spil, har bare ikke udmøntet sig i særligt mange mål eller sejre. Kun ti gange har AB formået at score på deres modstandere hvilket gør akademikerne til det suverænt mindst scorende hold i SAS Ligaen. Den lidt mere kedelige rekord, som det hold der er scoret mest mod, må AB'erne, sammen med AGF, også tage på sin kappe.

Det lyder umiddelbart som en overkommelig opgave for Brøndby IF, men det bliver spændende at se om trænerskiftet nu har fået den tilsigtede effekt. Umiddelbart virker det dog som en for stor opgave, når Danmarks pt. bedste fodboldhold kommer på besøg. Laudrups tropper er ikke lige til at stoppe på marchen mod det mesterskab der skal placeres til sommer.

Ekstra på brondby.com