Laudrup: Forskellen er målene

05.10.2003 00:00

For en uge siden stod Michael Laudrup præcis samme sted, og havde ondt af sine spillere efter en flot kamp og et elendigt resultat. Efter aftenens topopgør var smilet noget bredere og konstateringen en noget anden:

- Vi spiller ikke bare en flot kamp, vi scorer nogle virkeligt flotte mål og vinder fuldt fortjent en meget vigtig sejr, lægger Laudrup ud.

- Thomas Kahlenberg spiller en flot kamp og scorer to fantastiske mål. Specielt det andet er koldblodigt efter en flot dribletur. Det er ikke en let ting, at afslutte sådan en tur, men det må man sige at han formåede med effekt. Det mål afspejler faktisk vort spil ret godt: Effektivt og flot.

Roligt på bænken

- Der gik lidt tid inden vi fik scoret i det 43. eller 44. minut, men jeg var egentlig aldrig nervøs. Esbjerg er et godt hold, men vi holder dem til en enkelt reel chance i hele halvlegen, og det er efter en situation, hvor Per Nielsen snubler lidt i bolden. Ellers sidder vi på det meste.

- Forskellen på sidste weekend og i dag er vel egentlig kun målene. Måske spiller vi endnu bedre i dag; vi får i hvert fald mere udbytte af arbejdet. Alle kæmper for sagen, og det var ligesom om vi spillerne havde nogle ting at bevise, og revanchere.

- Stillingen er det ene parameter. Vi vil gerne ligge nummer 1 og smed førstepladsen væk lidt dumt. Derudover ville vi gerne have revanche efter det andet nederlag på hjemmebane denne sæson, det er noget der bider lidt i stoltheden. Og så har der jo været en masse snak om det med at score mål. Vi fik vist revanche på alle områder, konstaterer cheftræneren med et skævt smil.

Fuld kontrol til sidst

- Vi skifter Ruben ud fordi han har brugt mange kræfter oppe foran. Han skiftede lidt rundt med Mattias på et tidspunkt, og i det hele taget arbejdede han meget. Foldgast skulle ind og fortsætte presset, og det gjorde han godt. Vi hiver også Kahlenberg ud, efter han havde sat sit tydelige stempel på kampen, og til sidst spiller vi med 3 kontrollerende spillere på midten, hvorefter vi kører den hjem.

- Det var en flot kamp og nogle fantastiske mål. Nu går vi til pause på førstepladsen, og det var oplægget til dagens kamp. Bedre kan det vel næppe gøres, runder Laudrup af.

Og det har han så ganske ret i.