Kommentar: Ved aldrig med Viborg

22.10.2003 00:00

- Med en spiller som Søren Frederiksen ved man aldrig rigtig hvor man har dem. Vi skal bare koncentrere os om os selv, og hvis vi kan få vores spil til af flyde, er jeg sikker på at vi vinder alle tre point. Det er i hvert fald hvad vi går efter.

Således udtalte Per Nielsen forud for sæsonens første indbyrdes opgør, der blev spillet på Viborg Stadion i august måned. Kampen sluttede som de fleste vel nok husker 2-2, efter en kamp hvor Laudrups tropper allerede i første halvleg burde have snøret sækken til. Per Nielsen og Ruben Bagger tegnede sig for Brøndbyscoringerne, mens Michael Gravgaard og Søren Frederiksen (hvem ellers??!?) scorede Viborgs mål.

Flere husker nok den kamp bedre for udvisningen af Thomas Kahlenberg, efter to meget tyndt dømte gule kort. En fuldstændig skandaløs dommerpræstation, der da også blev debatteret på både kryds og tværs i dagene efter?

Sket er sket, og Kahlenberg har for længst rystet den oplevelse af sig. Udover at være i overdådig spillehumør, har han endelig fået hul på målscoringerne, og den A-landsholdsaktuelle midtbanekreatør, har nu scoret tre mål i de seneste to SAS Liga kampe. Og med underskrivelsen af en ny langtidskontrakt, er det vel ikke helt utænkeligt at der til dagens kamp bliver råbt ekstra igennem på sangen om ?Tommy??

Landets bedste midtbane

I søndagens kamp mod AGF, der fortjent blev vundet 2-1, måtte såvel Thomas Kahlenberg som Martin Retov lade sig udskifte efter voldsomme nærkampe med AGF spillere, men begge spillere forventes at spille i aften, i øvrigt sammen med Morten Wieghorst så tilskuerne til dagens kamp endnu engang får landets bedste midtbane at se.

Efter 12 kampe kan det konstateres, at ligaen reelt er brækket over i to halvdele, hvor de lavest rangerede seks hold kæmper for at komme fri af den absolutte bund, og de resterende fem gør hvad de kan for at holde trit med det blå-gule førerhold. Onsdagens modstander fra Viborg ligger i den ende hvor der er langt til toppen, men belært af tidligere erfaringer, er det ikke nødvendigvis et tegn på, at kampen bliver en ?walk over? for Brøndby IF.

Af de seneste fem indbyrdes opgør har Brøndbyholdet vundet to kampe, begge på hjemmebane, mens udebanekampene i Viborg alle er sluttet uafgjort. Brøndby Stadion er traditionelt et svært sted at vinde for Viborg FF. Faktisk daterer den seneste sejr sig helt tilbage til 11. september 1998, hvor det til gengæld også blev hele 5-2 til de grønne.

Jysk oprustning har ikke givet pote

Viborg ligger på ottende pladsen i SAS Ligaen, med blot tre sejre. Ove Christensen er tiltrådt i løbet af efteråret og med tilgangen af Christian Magleby (FC Midtjylland) og Stefan Bidstrup (AaB) har jyderne endnu engang bevist at de absolut har ambitionerne i orden. Desværre for jyderne står præstationerne på banen ikke mål med armbevægelser, senest bevist med en meget tam indsats i deres søndagskamp mod Esbjerg, der vandt 2-1 i Viborg, men endnu engang skal det understreges at man aldrig ved hvor man har Viborg?

Efter udebanesejrene mod hhv. Victoria Zizkov i UEFA Cup?en og AGF i SAS Ligaen, kan man konkludere at de blå-gule er kommet overordentligt godt fra start ovenpå landskampspausen. Nu er turen kommet til endnu en hjemmebanekamp, og i aften er det så Viborg FF der gæster Brøndby Stadion.