Kommentar: Topopgør i dag

05.10.2003 00:00

De seneste fem indbyrdes opgør i SAS Ligaen har resulteret i to sejre til Laudrups tropper, samt tre 1-1 opgør. Statistikken taler for minimum et point til Laudrups tropper i dagens opgør, men Esbjerg har for alvor bidt sig fast i toppen af SAS Ligaen. Et angrebsivrigt Esbjerghold vil gøre hvad som helst for at besejre Brøndby på udebane, men Zaza og co. i forsvaret har en plet der skal vaskes væk?

Esbjerg har formået at fortsætte sidste sæsons imponerende spil i SAS Ligaen, og efter nogle flotte kampe har holdet overtaget 1.pladsen i ligaen. Senest blev Herfølge besejret 2-0, mens Laudrups tropper led et sjældent 1-3 nederlag på Brøndby Stadion.

Der er for alvor lagt op til et brag af en topkamp i dag, og banens aktører står for det mest underholdende og angrebsivrige fodbold i SAS Ligaen. Således er Esbjerg rækkens mest scorende, mens Brøndbyholdet har haft chancer til at overgå Esbjerg med minimum 10 stk. af slagsen. Zaza og resten af Brøndbyforsvaret havde før sidste weekends nederlag, kun lukket fire mål ind i sæsonens første 11 kampe, så mon ikke 1-3 nederlaget var en engangsforestilling. Uden sammenligning er forsvaret med suveræne Andreas Jakobsson og Per Nielsen i spidsen, rækkens bedste.

Umiddelbart efter kampen mod FC Midtjylland havde man en mærkelig fornemmelse i kroppen. Det havde egentlig været en fremragende kamp. I kampens første 40 minutter spillede Brøndbyholdet noget af det flotteste set længe på Brøndby Stadion, men de mange målchancer blev bare ikke omsat til mål. Som kampen skred frem var det ligefrem til at se, at nogle af vores spillere tabte modet mere og mere. Tendensen i efterårssæsonen har været at holdet ikke har scoret nok på de mange målchancer der er kreeret, og FC Midtjyllands kontil havde gode vilkår den aften.

Efter netop den kamp erkendte træner Michael Laudrup da også, at de manglende mål var et problem.

- Vi omsætter ikke alt det flotte spil til mål, og det er et problem i dag. Vi mangler simpelthen skarpheden i front, og så kan vi spille nok så flot; det får man ikke point af. Vi var ikke bare dominerende - det kan man være på mange måder ? vi er ekstremt spilstyrende i de første 45 minutter. At modstanderens målmand igen bliver dagens mand på Brøndby Stadion kan vi takke os selv lidt for. Han bliver i hvert fald holdt godt varm og selvom vi afslutter mange gange er det ikke konsekvent nok, sagde Laudrup og fortsatte.

- Vi må konstatere, at det er målene der tæller og arbejde videre. Spillemæssigt var det mere end tilfredsstillende i dag, og jeg føler med drengene derinde.

Forhåbentlig formår de offensive kræfter i dag at lukke munder på kritikkerne, så fokus igen er på stemningen på Brøndby Stadion, flot fodboldspil, flotte mål og den aktuelle topplacering i SAS Ligaen.

Derfor sæt jeg tilbage i sæderne, for i dag bliver der scoret mål af de blå-gule spillere!!!