Ikke mere end nødvendigt

26.10.2003 00:00

Pause-te hører til en af de mest fortærskede klicheer i dansk sportsjournalistik. Ikke desto mindre må noget have tøet Brøndbyspillerne op fra det vinterhi de havde befundet sig i, det meste af 1. halvleg af dagens kamp i Gladsaxe. Om det så vitterligt var teen eller måske snarere særdeles bestemte instrukser fra trænerteamet om at sætte sig på kampen, vides ikke.

Men det står dog klart at det var et ganske forandret Brøndbyhold, der indtog banen i 2. halvleg. Pludselig kom der styr på kombinationerne, der blev etableret et decideret pres på AB'erne, og hvad der var endnu vigtigere: Brøndbyangriberne begyndte at demonstrere skarphed.

Hovedparten af de 5.845 tilskuere på Gladsaxe Stadion skulle dog fryse helt frem til det 74. minut før Mattias Jonson for alvor varmede op under kampen med sin scoring til 1-0. Føringen fjernede den lurende frygt for et uafgjort resultat, og i de sidste minutter kunne sejren sådan set sagtens være blevet udbygget.

Fortjent nok

Hvad den tidligere Brøndbyasssistent Henrik Jensen - trods lutter nederlag - spillemæssigt har udrettet med AB'erne er svært at vide, men i dag forekom det ellers spinkle hold både godt organiseret og med spillemæssig optimisme.

Det var bare ikke nok, da dagens udehold langt om længe satte maskinen i gear, og da akademikerne ikke kendte deres besøgstid i starten af kampen, var sejren fortjent nok. Trods indstilling og spil de første 40 minutter.

Brøndbyspillerne kunne efter kampen glæde sig over en sejr, 3 points og over endelig at komme hjem fra et stadion, der forekom umanerligt koldt, dér i skyggen af Erhard Jacobsens prestigebyggeri i Høje Gladsaxe. Næste kamp er heldigvis allerede på onsdag, i lidt varmere omgivelser.