Brøndby mistede en svær modstander

28.10.2003 00:00

Det var en modstander af kaliber, som røg ud af de danske divisioner, da Frem blev erklæret konkurs tilbage i 1993. Brøndby havde i hvert fald rigeligt besvær med at besejre arbejderklubben dengang for mere end 10 år siden.De to hold nåede at møde hinanden otte gange, inden Frem rykkede ned i 1992 og siden måtte dreje nøglen om. Kun én af de otte gange blev det til Brøndby-sejr.

Det var i den første superligasæson nogensinde i 1991, hvor Brøndby vandt det danske mesterskab for femte gang. Her slog de blå-gule Frem med 4-1.

Ellers blev det primært uafgjort mellem de to hold. Hele seks opgør endte med remis, mens Frem vandt det sidste opgør i sæsonen 1991/1992 med 3-1.

Mens Brøndby væltede sig i guld- og sølvmedaljer op gennem halvfemserne og i starten af det nye årtusinde, levede Frem en skyggetilværelse i de næstbedste rækker.

Fire hjemmesejre ud af syv mulige

Efter 10 års fravær er Frem som bekendt tilbage i SAS Ligaen, og da de to hold mødtes første gang d. 3. august, var det Brøndby, der løb med sejren. Det blev 2-0 i Valby Idrætspark på to flotte mål af Jonas Kamper.

Selv om det nu er den gamle succesfulde Brøndby-træner, Ebbe Skovdahl, der står i spidsen for Frem'erne, er der ikke ændret på det faktum. Frem er klart underdog, og et nederlag kan betyde, at de for alvor kan komme i problemer i bunden af rækken.

Brøndbys hjemmebanestatistik i denne sæson siger fire sejre i syv kampe, hvilket kun Esbjerg og OB har gjort bedre. Men at Brøndby er i gang med en god sæson, viser antallet af point med klar tydelighed. Hvis holdet fortsætter stilen ender de på 73 point, hvilket kun er opnået af et mesterhold én gang i hele superligaen ... Brøndby i 1997/1998. Da blev det til 76 point efter 33 kampe.

Produceret i samarbejde med NetSuperligaen.dk

Ekstra på brondby.com