Alt for lille sejr over Viborg

22.10.2003 00:00

I optakten til aftenens kamp udtalte Per Nielsen: 'man ved aldrig med Viborg'. Det er en sandhed med modifikationer, for én ting ved man: Arek Onyzko står altid en brandkamp på Brøndby Stadion! Næsten 16.000 fremmødte tilskuere fik en oplevelse af de få, da de kunne bevidne et sandt bombardement af gæsternes mål. Men ind ville den altså ikke.

Viborg FF, der ellers er et glimrende fodboldhold, varstatister i en kamp, hvor de blå-gule dominerede i alle spillets facetter. Laudrups drenge tromlede fra start mod det viborgensiske mål, hvor skuddene fløj om ørerne på målmand Arek Onyszko.

Onyzko spillet varm

Igen valgte den polske målmand dog at spille en fremragende kamp, og sammenholdt med Brøndbyspillerne mangel på effektivitet samt gedigent uheld, skulle vi helt frem tilto minutter før stadionuret rundede 90, før Andreas Jakobsson endelig kunne score det forløsende mål.

Ser man på kampen som helhed, er det kun de manglende scoringer man kan tillade sig at være utilfreds med. Gæsterne var presset i bund, og ofte måtte den ellers så offensivt indstillede Søren Frederiksen agere ekstra stopper. Defensiven var nok ikke oplægget fra start fra Viborgs træner Ove Christensen, men i store dele af kampen så man ikke en eneste grønbluset spiller på Brøndbys banehalvdel; presset var for stort for holdet fra domkirkebyen.

Mange gode præstationer

Det vil nærmest være en umulig opgave at skulle vælge en 'Man of the match', for mange af de gul-blusede havdevalgt at leverevaren til fulde. Spillere som Thomas Kahlenberg og Martin Retov på midten, Andreas Jakobsson og Kim Daugaard i forsvaret, gjorde sig især bemærket, men man kan blive ved. Samlet set var det en flot flot holdpræstation. Eneste minus var de manglende scoringer, og det trækker selvfølgelig lidt fra.

Mest af alt skal holdet fremhæves for den tålmodighed de udviste; på trods af de manglende scoringer og de utallige chancer, gik der aldrig panik i spillet. Alle mand troede på det, og tålmodigheden blevheldigvis belønnet til sidst.

Det vigtigste er dog resultatet på tavlen. I aften lykkedes det,og måden det skete på lover godt for fremtiden. Man må sande at antallet af scoringer ikke står mål med spillets kvalitet, men i det 88. minut af aftenens opgør var alt tilgivet.

Kampforløb: Brøndby IF - Viborg FF