AB: Brøndby er Danmarks bedste hold

24.10.2003 00:00

- Vi slikker stadig sårene efter onsdagens nederlag til Esbjerg, forklarer AB?s assistenttræner Peter Frandsen, da brondby.com ringer forud for søndagskampen på Gladsaxe Stadion.

Vi tog også fat i anfører Jesper Sørensen, målmand Stephan Andersen og Michael Johansen, så vi kunne danne os et godt indtryk af stemningen i AB-truppen på forhånd.

AB skal ramme dagen

- Vi skal op mod et utroligt stærkt hold. Vi skal virkelig ?ramme dagen?, hvis vi skal slippe fornuftigt fra den kamp. Brøndby er virkelig godt kørende. Danmarks bedste hold, siger Peter Frandsen bramfrit og uden tøven.

- Det ser ikke så fornuftigt ud, indrømmer Michael Johansen, da brondby.com beder midtbanespilleren vurdere sit holds chancer. Vi har ikke vundet i syv kampe, og Brøndby er skræmmende stærke på alle pladser for tiden. Vi er samtidig lidt ramt af ?stolpe-ud-syndromet?, så der skal nok en god portion held til, hvis vi skal stække Brøndby, fortsætter den lille tekniker.

- Nøglen må være, at vi forsøger at kontrollere midtbanen, selv om det bliver svært. Brøndby må gerne samtidig gerne spille under vanlig standard. Men vi har ikke tænkt os at kaste håndklædet i ringen på forhånd, og vi vil kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne, ingen tvivl om det. Jeg ved, at vores cheftræner stadig holder meget med Brøndby, men mon ikke, at han trods alt ønsker sig en sejr på søndag, kommer det forhåbningsfuldt.

Henrik Jensen et frisk pust

Anfører Jesper Sørensen ærgrer sig over, at spillerne endnu ikke har givet nytilkomne Henrik Jensen en sejr. Alle tre AB-spillere roser i øvrigt Henrik Jensen for et godt stykke arbejde, og oplever tilgangen af den tidligere Brøndby-strateg som et frisk pust. Det er spillerne, ikke træneren, der mangler ideer.

- Henrik har sat sit fingeraftryk på en masse gode ting i AB, og han arbejder meget på, at vi bliver bedre i vores presspil og i omstillingsfasen fra forsvar til angreb. Men det er jo nemt nok på tegnebrættet. Der har vi vundet masser af kampe! Noget helt andet er at udføre det i praksis, griner Jesper Sørensen.

Målmand Stephan Andersen er på linie med sin anfører:

? Det er klart, at der altid går lidt tid, inden en trup vænner sig til en ny træner. Ligesom Henrik skal vænne sig til os, og lære vores styrker og svagheder bedre at kende. Men jeg synes, at Henrik har bragt nye ideer til klubben, som vi spillere kan bruge konstruktivt, siger AB-keeperen, der altid glæder sig til opgørene mod Brøndby.

Glæder sig til flere tilskuere på Gladsaxe Stadion

- Det er altid sjovt at møde Brøndby, fordi der kommer større pressedækning og flere tilskuere, ikke mindst fra de medrejsende Brøndby-supportere, siger Jesper Sørensen.

- Vi vil gerne spille god og teknisk fodbold - det er Henrik Jensen om nogen fortaler for. Men hvad er god fodbold egentlig? Det korte og det lange er jo, at det handler om at vinde. På papiret er Brøndby et bedre hold end os. Alle danske hold må have stor respekt for Brøndby, både som klub med de traditioner og resultater de har skabt de sidste tyve år, og ikke mindst for periode, de er inde i øjeblikket, hvor de spiller forrygende angrebsfodbold, udtaler AB-anføreren.

AB?erne er kort sagt hårdt pressede. De grøn-hvide ligger sidst i tabellen, og har ikke opnået point i de seneste syv kampe. Det er i bogstaveligste forstand top mod bund, når Michael Laudrups drenge besøger Gladsaxe Stadion på søndag.

- Det er meget op af bakke for os for tiden. Men jeg synes, at spillerne går på med krum hals. Der er ikke noget at udsætte på arbejdsindsatsen. Mod Brøndby må vi give alt, hvad vi har i os. Normalt står Brøndby og AB godt til hinanden, og det er blevet til nogle gode opgør de seneste år, afslutter assistenttræner Peter Frandsen.

Brøndby vandt det seneste opgør sikkert med 3-0 efter flotte scoringer af blandt andet Thomas Kahlenberg og Ruben Bagger. AB må ikke undervurderes, men lad os bare få et lignende resultat med hjem og konsolidere førstepladsen.

Ekstra på brondby.com