Troels Bech: Vi er for ustabile

01.11.2003 00:00

Troels Bech er en lun fætter, og trods sin unge alder en rutineret fodboldræv, der ikke er bange for at give sin mening til kende om dansk fodbold. Det demonstrerer den tidligere topspiller fra Silkeborg IF og Svendborg over for brondby.com, da vi fanger Ulvenes cheftræner forud for weekendens opgør på Ikast Stadion.

Det vil være synd at sige, at Troels Bech er tilfreds med sit holds indsats efter de første 15 kampe, selv om det er blevet til et par gode skalpe undervejs på udebane.

- Vi er for ustabile. Selv om vi da har hævet vores bedste niveau. Vi har slået FC København i Parken, Brøndby IF på Brøndby Stadion, og FC Nordsjælland på egen bane ? sidste sæsons nummer 1, 2 og 3. Men samtidig har vi et alt for lavt bundniveau, hvor vi sætter dumme point til mod modstandere, vi bør slå, siger Troels Bech.

- Jeg tror, at det er en mental ting. Vi viser jo hver anden weekend, at vi kan spille lige op med alle hold i SAS-Ligaen. Men vi svinger for meget. Vi er lidt for påvirkelige af alle mulige faktorer ? dommere, tilskuere, modstandere. Der skal vi vise os mere modne i de kommende kampe, udtaler Troels Bech.

Målsætning ude af sigte

Ulvene fra Herning og Ikast hænger mod egne forventninger for første gang i sæsonen ikke for alvor på i toppen af SAS-Ligaen.

- Kampen på søndag er første gang i sæsonen, hvor vi ikke kan spille os op på den fjerdeplads, som er klubbens officielle målsætning. Det har vi ellers kunnet i kampene hidtil. Det er selvfølgelig skuffende, indrømmer FCM-træneren.

Der må kort sagt andre boller på suppen, og ovre på den jyske hede håber de på, at hjemmekampen mod Brøndby IF bliver vendepunktet for FCM-mandskabet. Cheftræneren husker tydeligt kampen på Brøndby Stadion den 28. september 2003, hvor FC Midtjylland og Mohamed Zidan i særdeleshed var uhyggeligt effektive, og drog til Jylland med en fornem 3-1 sejr.

Kahlenberg en kilde til uro

- Ja, vi skal da ikke vende det hele på hovedet fra den kamp. Fra vores synspunkt var det jo en ganske vellykket affære. Vi lykkedes godt med de ting, vi havde talt om forud for kampen. Men der er da nogle ting, som vi skal gøre bedre end sidst. Thomas Kahlenberg var for eksempel en evig kilde til uro for os i den kamp, mener Troels Bech.

Troels Bech vil ? forståeligt nok ? ikke nærmere ind på, hvordan FC Midtjylland forestiller sig at stoppe Brøndby IF?s seneste stime af sejre. FC Midtjylland har selv to nederlag med i bagagen før kampen ? til henholdsvis AaB og Esbjerg ? og er sultne efter en sejr. Men cheftræneren indrømmer, at en mulig nøgle til at stække Brøndby IF er at forsøge at lukke effektivt af for kantspillerne Mattias Jonson og Jonas Kamper.

- Ja, der er der jo mange andre, der har set. Og mange, der forsøger at gøre. Dermed ikke sagt, at det lykkes hver gang. For det er latterligt at tale om svage punkter på Brøndby IF?s hold. Det er et stærkt hold på alle pladser, og et hold, der oven i købet besidder en god vinderkultur, roser Troels Bech.

Offensivt eller ej

FCM-træneren tror ikke på ukontrolleret offensivt spil mod Michael Laudrups og John ?Faxe? Jensens knægte.

- Det kan godt være, at Ebbe Skovdahl fik held med at overraske Brøndby IF ved at spille offensivt og tage dem lidt på sengen i første halveg. Det er jo tilsyneladende måden at blive populær i dansk fodbold på ? at spille offensivt på Brøndby Stadion. Men som vi spiller den sidste kamp på Brøndby Stadion, så har vi på papiret fire offensive spillere i startopstillingen. Det er offensivt nok for mig, afslutter Troels Bech med knastør fynsk realitetssans fra bopælen i Odense.

Ekstra på brondby.com