To stilarter mødtes

09.11.2003 00:00

Ofte lever top-kampe ikke helt op til de spillemæssige forventninger. Kampen her til aften på et tætpakket Brøndby Stadion var en medrivende undtagelse, hvor der blev gået til vaflerne, men hvor fodbolden i høj grad var i højsædet. Brøndby IF og F.C. København leverede underholdning fra første fløjt, og helt ind i dommerens overtid forsøgte specielt hjemmeholdet, at sikre sig sejren.

De første 15 minutter varslede ellers ikke flydende angrebsspil fra nogen side. Det var en fight for positionen i midten af ringen, og dét spil var gæsterne bedst til. Det resulterede ikke de store chancer, men pludselig stod Zuma fri i Brøndbyforsvarets venstre side, og iskoldt udnyttede han den første chance. Via Karim Zazas højre handske sendte han bolden flot over i modsatte side; 0-1 og der var nu kun én vej for Laudrups knægte.

Gang i offensiven

Det var de ikke sene til at finde ud af, og fra og med scorings-minuttet stod der Brøndby IF på stort set alt. Specielt Jonas Kamper var ond ved sin direkte modstander, og efter 3 store chancer efter gennemspillede angreb måtte gæsterne gribe til mere hårdhændede metoder, og inden for få minutter så både anfører og forsvarsdirigent gult for utraditionelle tacklinger af Brøndbys angribere.

De mange chancer blev dog ikke omsat til mål, og ganske ulogisk for kampens udvikling var gæsterne foran ved pausen.

Brøndby-presset fortsatte fra anden halvlegs start, og efter kun 2 minutter kom belønningen, da Morten Wieghorst headede udligningen ind bag Magnus Kihlstedt.

På forunderlig vis fik F.C. København presset sig tilbage i kampen, og i flere tilfælde virkede det som om dagens mand i sort var noget vaklende, hvilket gæsterne udnyttede klogt.

Målet til 1-2 skabte en del uro, da der igen opstod tvivl om hvad der egentlig var fløjtet for, men til sidst bestemte ophavsmanden sig for at godkende scoringen, og så var det igen op ad bakke for de blå-gule.

Dejavu

Herefter havde F.C. København igen held med at slå Brøndbys opspil i stykker, og i en periode på 15-20 minutter var gæsterne i teten med kontrastød mod Zuma, der ene mand udfordrede Per Nielsens kæde foran Zaza.

Igen fik Brøndby IF spillet sig flot tilbage i kampen, og gæsterne trak sig igen helt tilbage, og ganske betegnende var da også en angriber, der ud for eget felt lavede dét frispark, der gav kampens sidste scoring.

Andreas Jakobsson udnyttede chancen på fornemste vis, da han flot skruede bolden uden om muren og op i nærmeste hjørne ? uden chance for FCK-keeperen.

De sidste minutter af kampen pressede hjemmeholdet på for sejren og gæsterne valgte at spille med kun én mand på toppen. Alligevel skulle der en stolpe til for at sikre det ene point, hvilket alt i alt må siges at være et OK resultat af en kamp, hvor Brøndby kunne og burde have scoret 2-3 mål mere, men hvor modstanderens keeper viste høj klasse.

Kampforløb: Brøndby IF - F.C. København