Statistik: Revanche til gode

08.11.2003 00:00

Det er Brøndby, der har revanche til gode, når der fløjtes op til storkamp på Brøndby Stadion søndag klokken 17.35. F.C. København har nemlig vundet de seneste to opgør med 1-0 - begge kampe er blevet spillet på Brøndby Stadion. Brøndbys seneste sejr - bortset fra 1-0-gevinsten i pokalen i sidste sæson - er dateret den 9. december 2001, hvor Ruben Bagger sørgede for den enlige træffer efter bare syv minutter. Her tillod den daværende FCK'er Christian Poulsen sig at brænde straffespark.

Det er oftest meget lige, når de to store københavnske mandskaber tørner sammen i SAS Ligaens største prestigeopgør, og det hører da også til sjældenhederne, at kampene mellem de to ærkerivaler bliver særligt målrige.

Inden for de foregående fem sæsoner, er det kun sket tre gange, at der er faldet flere end tre scoringer. Den mest målrige kamp endte 3-2 til Brøndby - forårspremieren i 1999, der var Christian Andersens eneste kamp i spidsen for et FCK-hold med Brian Laudrup i truppen. Ellers er det ret småt med målene. Hele ni af de 16 indbyrdes opgør de seneste fem sæsoner er endt med to mål eller færre.

FCK ekspederes ud af DONG Cup'en på Brøndby Stadion i april 2003

Mestrenes statistiske fordel

Brøndbys største hjemmesejr over FCK i superligaens historie er 3-1, som blev sikret den 20. september 1999. Her lavede Turbo-Bent Christensen to mål og Peter Madsen ét. Det største nederlag er fra sæsonen 1994/1995, hvor hjemmeholdet gik helt ned og tabte 0-4.

Én pudsighed har gjort sig gældende i alle de tre seneste sæsoner, hvor Brøndby og FCK har kæmpet til det sidste om guldet. Det hold, der har stået med guldmedaljerne til sidst, har været ubesejret. I 2000/2001 vandt FCK alle tre indbyrdes kampe og tog guldet. Året efter vandt de blå-gule to kampe og spillede én uafgjort. Netop den uafgjorte sikrede Brøndbys seneste DM-guld.

Endelig vandt FCK to kampe og spillede én uafgjort sidste sæson, hvor de løb med titlen. En statistik, der pt. ser ud til at blive brudt i år, eftersom FCK vandt det første indbyrdes opgør, mens Brøndby fører ligaen...

Produceret i samarbejde med NetSuperligaen.dk

Ekstra på brondby.com