Statistik: Brøndbys suveræne år

29.11.2003 00:00

Der skal blot ét point til i de sidste to kampe i efterårssæsonen, så kan Brøndby ikke længere indhentes i 2003. Hvis man lægger forårs- og efterårssæsonerne sammen har Brøndby indtil videre hentet 69 point i årets 33 kampe - 27 i forårets 15 opgør og 42 i de 18 runder, der er spillet i denne sæson. Esbjerg er holdet, der har samlet næstflest point, nemlig 61, mens ærkerivalerne fra FCK 'kun' har fået 56 point - det samme som OB.

Brøndbys målscore i år er 57-27, hvilket også er SAS Ligaens bedste i 2003. Esbjergs er 60-37, mens FCK's ligger på 47-31 for forår og efterår lagt sammen.

Dårligst i 2003 er ikke overraskende AB, som kun har samlet 29 point i år. Søndagens modstander på Brøndby Stadion, FC Nordsjælland, har den næstdårligste pointhøst i 2003, 42 point. Altså det samme som Brøndby har fået i efteråret alene.

FC Nordsjælland har stået på den anden side af midtercirklen fire gange tidligere, og endnu har Brøndby ikke tabt til de nordsjællanske tigre. De fire kampe er endte med tre sejre og én uafgjort. Den største sejr var for godt et år siden, da Farum Boldklub blev pulveriseret på Brøndby Stadion med hele 7-1. Det var på alle måder en mindeværdig kamp. Morten Wieghorst scorede intet mindre end fire kasser, og minsandten om ikke Auri Skarbalius fik lavet sit første superligamål for Brøndby, da han sendte bolden i nettet til 7-1 på straffespark.

God statistik med Fiskeren

Brøndby er ubesejrede i nu otte opgør, hvor det er blevet til syv sejre og én uafgjort. Ikke siden 28. september har Laudrups tropper tabt. Det var dengang FC Midtjylland vandt 3-1 efter nærmest opvisning af Mohammed Zidan.

FC Nordsjællands stime er betydelig kortere. Holdet har fire kampe uden nederlag, men den seneste skalp var til gengæld én, der gav genlyd. 2-0 blev det til mod Esbjerg.

Knud Erik Fisker har ikke dømt Brøndby siden 27. april i år, hvor FC Midtjylland blev slået med 3-1. Brøndby har ikke tabt, når dommeren har heddet Knud Erik Fisker siden 3. marts 2002. Her vandt OB en særdeles underholdende forårspremiere med 4-3.

Produceret i samarbejde med NetSuperligaen.dkhvor du kan tjekke mere statistik om SAS Ligaen.

Ekstra på brondby.com