Sejrssikre Schalke: Vi skal gå videre

26.11.2003 00:00

Der var ikke den store vaklen at spore, da Schalke 04 afholdt pressemøde i København onsdag eftermiddag. Parolen fra træner Jupp Heynckes, manager Rudi Assauer og et par spillere var klar: Den ordner vi!

Heynckes lagde ud med at konstatere, at hans trup nu var forstærket siden lørdagens blamerende 0-1 nederlag hjemme mod bundholdet Rostock. Desuden så han frem til at deltage i en knock out-turnering som UEFA Cuppen, hvis form han klart foretrækker frem for puljespillet i Champions League.

Cup-systemets særlige karakter vil gøre, at hans spillere er mere fokuseret på kampen torsdag, end de sidste ugers ligakampe, hvorfor de ikke vil lade sig overraske af en eventuel lynstart fra hjemmeholdet.

- Vi ved, at Brøndby er aldeles angrebsivrige på hjemmebane. Desuden har klubben tradition for at opnå gode resultater i europæisk fodbold. Jeg forventer, de vil angribe fra start, men vi er her med stor selvtillid, og vi ønsker at overvintre i 3. runde, sagde Heynckes.

Formkrise eller ej

Et af dagens temaer på mødet var Schalkes formkrise, hvilket tyskerne konsekvent afviste med henvisning til, at Europa Cup ?er en anden slags kamp?, ligesom man lagde op til, at holdet vil rejse sig til lejligheden.

- Vi har vist mod Leverkusen og Brøndby i den første kamp, at vi spiller bedst i de vigtigste kampe. Derfor lægger jeg ikke for meget i vores dårlige resultater på det seneste, forklarede Heynckes.

Direkte adspurgt om deres kommentar til Michael Laudrups udtalelse om, at Schalke ikke er et klassemandskab, svarede den tyske lejr kort, tørt og uden anelse af selvironi:

- Han har nok set os spille i lørdags?

Omkring taktikken blev der spurgt, om Schalke med føringen i ryggen vil spille defensivt?

- Nej, vi kan ikke spille på resultatet, men vil forsøge at lave mål. Dog kan jeg ikke udelukke, at vi bliver presset i defensiven, sagde Heynckes, som vurderer kampen som vigtig for klubben, da den som målsætning bl.a. har at klare sig godt i international fodbold.

Visse fordele

Så blev det den evigt cigarrygende manager Rudi Assauers tur:

- Vi vil gøre alt for at komme videre, selvom resultatet på hjemmebane ikke var optimalt. Men jeg ser os med visse fordele i morgen, slog han - uden at uddybe disse fordele ? fast og pulsede sejrssikkert videre på Havana?en.

Christian Poulsen, der sad udenfor i holdenes første opgør, havde følgende kommentarer:

- Vi spillede godt i den første kamp og kunne have vundet større. Vi beviste hjemme, at vi var bedre end dem, og vi har holdet til at vinde. Det er også Bundesligaen imod den danske liga, og der skal vi sætte os igennem?.

Den tidligere FCK?er blev også spurgt om sine følelser ved gensynet med Brøndby Stadion.

- Jeg glæder mig meget, og jeg har to års gode erfaringer derude fra med FCK, smilede Poulsen og glemte vist det straffespark, han brændte kort inden sin afrejse til Tyskland!

Samtidig understregede han dog, at Brøndby torsdag vil have 26.000 tilskuere i ryggen, og han satte ord på den eneste tyske usikkerhed, man kunne spore denne eftermiddag, nemlig; hvor stærke er Brøndby egentlig hjemme?

Temaet Sand

Endelig blev der spurgt til Ebbe Sand og hans chance for at spille på Brøndby Stadion efter hans måltørke den seneste tid. Heynckes tog ordet.

- Ebbe har de samme muligheder som de øvrige spillere, og de elleve, jeg sender på banen torsdag, vil være de elleve bedste lige nu. Jo mere man taler om hans målkrise, desto værre for spilleren. Alle måltyve kan som Ebbe løbe ind i en scorings-krise, men den skal vi løse sammen, ikke kun han, men hele holdet.

Målkrise, resultatkrise eller hvad Schalke 04 nu lider af, så var træneren ikke sen til at levere den sædvanlige kliché om respekt for modstanderen:

- Vi skal tro, vi kan vinde. I 1997 var jeg her med Tenerife, og vi vandt 2-0 efter at have tabt 0-1 hjemme. Jeg respekterer Brøndby som ?eine sehr gute Mannschaft?, og de vil helt sikkert spille anderledes offensivt end i Schalke, men jeg er sikker på, vi går videre, konkluderede Jupp Heynckes.

Ekstra på brondby.com