Rimeligt udgangspunkt

06.11.2003 00:00

Foran mere end 50.000 tilskuere på Arena aufSchalke i Gelsenkirchen tog Schalke 04, med Ebbe Sand på holdet, her til aften mod Laudrups drenge i UEFA Cup'ens anden runde. På papiret en meget svær opgave, hvor uafgjort eller et knebent nederlag inden kampen måtte betegnes som gode resultater.

Pauseføring

Fra kampens start pressede det tyske hold de blå-gule over hele banen, men på trods af flere gode indlæg fra de tyske fløje, red Brøndby IF stormen af. Da de første 20 minutter var gået begyndte Brøndby IF mere og mere, at komme ind i kampen og havde flere gode angreb. Tyskerne var tæt på et par gange, men en storspillende Karim Zaza i Brøndby målet fik afværget hvad der var inden for rammerne.

Trods presset i begyndelsen var opbakningen til det danske hold ikke mindre end fantastisk, og de mange blå-gule tilskuere fik virkeligt noget at juble over, da Andreas Jacobsson i 39. minut bragte Brøndby IF foran på et langskud, der på vej i mål snittede en tysk forsvarsspiller.

Føringen gav de blå-gule det fornødne overskud til at fastholde presset på Schalkes spilstyrende midtbane, og ganske ofte lykkedes det for udeholdet at bryde det tyske opspil. Det lykkedes da også Laudrups drenge at holde stillingen til pausen, hvor Brøndby IF kunne tage et fortjent hvil, vel forvisset om at holdet skulle på hårdt arbejde når dommerens fløjte lød som start på anden halvleg.

Kamp til stregen

Det var også en anden gejst tyskerne kom med i anden halvleg; allerede fra start blev de blå-gule udsat for et alvorligt pres. Der skulle ikke gå mere end 15 minutter, før Schalkes nye stjerne Mike Hanke kunne score et flot udlignende mål. I denne periode kæmpede Brøndbys spillere forbilledligt i forsvaret, men spillet op af banen var præget af alt for mange fejlafleveringer. Det lykkedes dog for Jonas Kamper, at komme godt igennem på fløjen og komme frem til nogle gode chancer som desværre blev afværget af Schalkes målmand.

Det lykkedes ikke for Brøndby IF at holde tyskerne fra yderligere scoringer, og den nye helt i Gelsenkirchen, Mike Hanke, kunne score endnu engang mod et noget passivt Brøndbyforsvar. Målet gav Brøndby-spillerne mere blod på tanden, og efter scoringen kom de blå-gule længere frem på banen.

Resultatet blev der dog ikke ændret på, og Brøndby IF kan her til aften tage hjem til Vestegnen med et 2-1 nederlag, på en bane hvor de tyske mestre fra Bayern München i lørdags tabte med 2-0.

Alt i alt et rimeligt udgangspunkt før returkampen på Brøndby Stadion d. 27. november. Tyskerne var helt klart til at tale med, og med de hjemlige omgivelser, og endnu flere blå-gule supportere i ryggen, er det ikke en umulig opgave der venter Laudrups drenge.