Optakt: Schalke 04 - Brøndby IF

04.11.2003 00:00

Torsdag oprinder dagen endelig: Laudrups drenge løber ind på Arena auf Schalke i Gelsenkirchen hvor Ebbe Sand og Schalke 04 venter. Brøndby IF kvalificerede sig som bekendt til UEFA Cup'ens 2. runde gennem to sejre over tjekkiske Viktoria Zizkov. Det er dog en markant større opgave der venter forude.

De blå-gule har fået det bedst mulige udgangspunkt med sejre i de seneste syv kampe, en flot pointhøst i efteråret med førstepladsen i SAS Ligaen til følge. Og ikke mindst har holdet sin oftest praktiseret flot, underholdende og effektiv fodbold - på trods af det til tider store misbrug af chancer.

I de seneste runder har angriberne fået gang i målscoringen igen, og samtidig har Brøndbys defensiv med Per Nielsen i spidsen været klart bedst i ligaen, hvor der kun er lukket ni mål ind i 16 kampe.

Ifølge Michael Laudrup gøres der først status efter den sidste kamp i efteråret, men en mellemregning fortæller, at trænerteamets strategier i høj grad er lykkes. I takt med udviklingen af spillet generelt, er det også lykkedes at få implementeret de unge spillere fuldstændigt i A-truppen. Samlet set betyder det, at det hold der nu skal stå sin prøve i kampen mod Schalke 04, virker rigtig godt rustet til opgaven.

Schalke ikke på toppen

Torsdagens modstander har været nede i en alvorlig bølgedal hvor spillet slet ikke har fungeret; holdet har tabt alt for mange kampe og generelt spillet under det niveau, der ellers har kendetegnet Ruhr-mandskabet. Den tidligere Brøndbyspiller og nuværende landsholdsangriber Ebbe Sand har fulgt nedturen og har ikke formået at score de mål han ellers er kendt for - ikke mindst fra sin tid i Brøndby.

Efter mange nedture lykkedes det dog for Schalke at besejre Bayern München med 2-0 i lørdagens hjemmebaneopgør. Der er ingen tvivl om at sejren over sidste års mestre har givet Schalke 04 ny tro på at skuden er ved at vende, men en sejr på hjemmebane over Brøndby IF er påkrævet for at undgå at kriselamperne begynder at blinke skarpt igen.

Man skal imidlertid heller ikke glemme Brøndby tidligere vist at holdet står godt over for tyske hold: Eintracht Frankfurt, Bayern München og ikke mindst Karlsruhe har alle fået den blå-gule kærlighed at føle. Trods klassemandskaber ekspederede Brøndby IF dem ud af de europæiske turneringer.

Klar til Europa?

Hvor Schalke dårligt kan tåle at tabe, står det anderledes til for Laudrups drenge. For Brøndby IF bliver kampen en indikator på hvor holdet står i forhold til nogle af de bedste i Europa, og der er ingen tvivl om at motivationen i truppen er stor.

Målet er naturligvis at gøre alt for at skaffe de blå-gule videre i UEFA Cup?en, et mål alle vil kæmpe for at nå, men modsat Schalke vil det ikke være en katastrofe hvis det ikke lykkes. Det er nok det bedste tidspunkt man kan forestille sig at møde tyskerne. Denne usikkerhed skal Brøndby IF naturligvis gøre alt for at udnytte, og lykkes det, er ingenting afgjort på forhånd.

Ekstra på brondby.com