Optakt: Herfølge - Brøndby

19.11.2003 00:00

Små to uger er ved at være gået siden det underholdende opgør mellem Brøndby IF og F.C København d. 9. november, hvor det uafgjorte resultat sikrede at Laudrups drenge fastholdt forspringet på 7 point til ligaens nr. 3. Kampen i sig selv vil gå hen i historien, som en af de mest underholdende kampe de to hold imellem. En kamp hvor begge hold havde muligheden for sejr, men alligevel i sidste ende kunne stille sig tilfredse med uafgjort.

Flere i rødt og hvidt

At SAS Ligaen har ligget stille de sidste to uger, er på ingen måde ensbetydende med at Laudrups drenge har fået chancen for at slappe af. At være Danmarks bedste fodboldhold forpligter, og Brøndby IF har som sædvanligt været storleverandør til diverse landshold. Per Nielsen og Morten Wieghorst startede begge inde i den underholdende sejr over England. Wieghorst?s optræden endte dog allerede efter en halv time, hvor han måtte udgå med en flænge under øjet.

Derudover har også Allan Olesen, Jonas Kamper og Thomas Kahlenberg optrådt i rød og hvidt på det danske U-21 landshold, mens Mattias Jonson har repræsenteret det svenske.

Top mod bund

Den kommende lørdag kan Brøndby IF så sparke SAS Ligaen i gang igen på Herfølge Stadion, hvor hjemmeholdet vil stå klar til at forsøge at sikre de tiltrængte point, der i sidste ende kan betyde endnu en sæson i den bedste række. Herfølge ligger p.t. på en 9. plads i SAS Ligaen, men kun 3 point fra en nedrykningsplads. Kampen om pladserne i bunden er benhård, modsat i toppen hvor Esbjerg fB og Brøndby IF har isoleret sig, med F.C København og OB halsende efter. Således har Herfølge kun 6 point op til en 6. plads, så der er ingen tvivl om, at holdet vil gøre alt for at hente alle 3 point på lørdag.

Det er dog ikke sejre Herfølge er vant til, sidst holdet fik tre point, var d. 19. oktober, hvor de i Ikast vandt 2-0 over FC Midtjylland. 4 sejre i alt, er det blevet til i de 17 runder, der har været afviklet indtil videre, hvorimod Brøndby IF har vundet hele 12 gange. En af de sejre var i sæsondebuten hvor Brøndby IF på hjemmebane vandt fortjent over netop Herfølge. Nu skal slaget stå på Herfølge Stadion som Brøndby IF sidst gæstede d. 19. marts 2000, hvor de blå-gule måtte tage hjem med et 2-0 nederlag i bagagen.

Faxe sikrede guld

Bag Herfølges sejr stod den nuværende Brøndbytræner John Faxe Jensen, der i det pågældende år meget overraskende gjorde landsbyklubben til danske mestre, i en sæson hvor alle slog alle. Herfølge endte i sidste ende alligevel endte med at trække det længste strå, og Brøndby IF måtte nøjes med sølvmedaljer. De blå-gule nåede dog lige at ydmyge Herfølge på Brøndby Stadion med 5-0 inden medaljerne et par runder senere kunne hænges om halsen.

101 mål

Revanchen er stadig til gode for Laudrups drenge på Herfølge Stadion, hvor Brøndby IF kun har tabt to gange gennem tiderne. Samlet set har Brøndby IF vundet 31 af de 45 indbyrdes opgør, Herfølge kun fire. At det også typisk er opgør med mange mål vidner den totale målscore om. 101 gange har Brøndby IF scoret mod Herfølge, hvorimod det kun er lykkedes Herfølge at score 37 gange mod Brøndby. Hvis størrelsesforholdet 1:3 i målscore kan fastholdes på lørdag i Brøndbys favør, kan det godt accepteres at Herfølge scorer en enkelt gang eller to.

Herfølge vil dog sikkert kæmpe for det modsatte, men såfremt de blå-gule kan fastholde niveauet fra kampen mod F.C. København, vil hjemmeholdet nok kæmpe en forgæves kamp på lørdag.

Ekstra på brondby.com