Optakt: FC Nordsjælland

28.11.2003 00:00

Torsdag blev en oplevelse af de helt store for de mange tilskuere på Brøndby Stadion. Efter to timers hård kamp på en tung bane skulle returkampen mod Schalke 04 afgøres på straffesparkskonkurrence.Det hele flaskede sig således i Brøndby IF?s europæiske jubilæumskamp nr. 100, da det blev til samlet sejr, men først efter et drama af dimensioner der ellers sjældent erset. I sidste ende blev det Laudrups drenge der, efter straffesparkskonkurrencen, kunne juble sammen med det meste af det feststemte stadion.

Allerede kamp søndag

De blå-gule får dårligt tid til at få armene ned før det igen går løs på Brøndby Stadion. Allerede søndag skal hjemmebanen for sidste gang i årlægge græs til endnu en kamp, denne gang er det den hjemlige liga der står for døren. Der resterer 2 runder af SAS Ligaen, Brøndby ligger ganske suverænt i spidsen, og de to sidste kampe skal bruges til at konsolidere den placering. Førstepladsen kom i hus sidste weekend hvor Brøndby med en sejr, sikrede sig duksepladsen, da Esbjerg fB samtidig tabte til netop FC Nordsjælland.

Om det var en enlig svale for det ellers kriseramte nordsjællandske hold, skal allerede afgøres søndag, da det er holdet fra Farum der gæster Brøndby Stadion. Holdet der ellers har været meget ustabileviste god disciplin da de på hjemmebane sendte det daværende førerhold fra Esbjerg hjem med en 2-0 sejr. Om det er vendepunktet for sidste sæsons bronzemedaljetager vil vise sig, når de nu skal prøve kræfter med Danmarks pt. ubetinget bedste fodboldhold.

FC Nordsjælland ligger p.t. på 9. pladsen i SAS Ligaen med kun 4 sejre i efterårets 18 spillede kampe. Holdet har dog ikke tabt de sidste fire kampe hvor det er blevet til to sejre og to uafgjorte kampe.

Billede fra det seneste indbyrdes opgør, hvor ar Dalgas dækker bolden godt af.

42 point på kontoen

Man kan godt frygte at FC Nordsjælland er kommet ud af deres krise og igen er på vej ud over stepperne. Når man samtidig tænker på at det blå-gule hjemmehold har en hård kamp i benene, kan man godt frygte at kampen ikke bliver så ligetil som tabellen ellers antyder. Der er dog lige en ting man skal have in mente. Det er sidste hjemmekamp inden vinterpausen, og der er ingen tvivl om at spillerne vil sige tak for den støtte holdet har oplevet, og i særdeleshed en tak for opbakningen til kampen mod Schalke.

18 kampe har Laudrups drenge spillet i efteråret indtil videre, hvilket har givet ikke mindre end 42 point på kontoen. Kun to gange har spillerne måttet indkassere nederlag, så allerede nu må man med torsdagens resultat i baghovedet, sige at efteråret er godkendt. Brøndby IF beskæftiger sig dog ikke med middelmådighed, så der skal kæmpes for at vinde de sidste to kampe i efterårets del af SAS Ligaen, så Brøndby IF kan gå til vinterpause med en 1. plads i Ligaen, og som det eneste danske hold tilbage i UEFA Cup?en. Bedre afslutning på et formidabelt efterår, kan man vel næsten ikke forvente.

Ekstra på brondby.com