Laudrup: Prikken over i'et

27.11.2003 00:00

- Det var et fantastisk drama, og en meget tæt kamp hele vejen igennem. Jeg er virkelig glad for at vi går videre, og i det hele taget var det en flot præstation af spillerne. Selv uden sejren i straffesparkskonkurrencen ville det have været en helt igennem godkendt præstation!

Michael Laudrup vil ikke tale om en bestået eksamen, men der er ingen tvivl om, at sejren er endog meget vigtig for den samlede bedømmelse af efteråret.

- Det er ikke en eksamen, men det var en stor international test, og den bestod vi. Som træner sidder man på nåle de sidste 5 minutter af sådan et opgør, men straffesparkskonkurrencen er lidt ligesom et lotteri.

- Vi ved dog, at vi har Karim derinde, og han gjorde det jo flot. Også i selve kampen redder Karim os i et par situationer, hvor han viser sine lynhurtige reflekser.

- Det er vist overflødigt at sige, at det var en vigtig sejr. Der er efterhånden gået nogle år siden Brøndby sidst markerede sig for alvor i Europa, så det er dejligt at det kommer nu.

Det er ikke kun resultatet, der glæder chefen.

- Først og fremmest turde vi spille. Det var ét af de succeskriterier vi satte op inden kampen, og det viser spillerne i dag, at de gør. Set over 2 kampe var det lige præcis så lige som vi havde forventet, måske med en halvleg mere til Schalke end til os. Men nu er vi videre, og det er ikke ufortjent på nogen måde.

God afslutning som tak

- Jeg har ikke helt overblik over hvem vi kan trække, men jeg ved der er et par meget stærke øst-hold tilbage, og dem undgår vi gerne. Lad os da endelig komme en tur til Spanien, smiler Laudrup bredt.

Allerede på søndag står endnu et stort slag på Brøndby Stadion, når førstepladsen i SAS Ligaen skal forsvares. Laudrup er ikke nervøs for indstillingen, men spillerne ér ved at være godt brugte.

- Det er meget vigtigt at vi starter godt på søndag. Det er meget muligt, at spillerne bliver trætte i den sidste periode af kampen, men på den anden side ér det den sidste hjemmekamp i efteråret, og vi vil meget gerne sige ordentligt tak til fansne.

- Spillerne vil slutte efteråret godt, og så kommer pausen vist meget belejligt. Nu kan vi se fremad i vinterpausen, og dét er vigtigt!