Laudrup: Et nederlag ville have været grotesk

09.11.2003 00:00

- Det må have været en fornøjelig kamp at overvære fra lægterne. Det synes jeg i hvert fald vi gør vores for at sikre, og bortset fra de første 10-15 minutter spiller vi rigtig godt. Og for at vinde!

Michael Laudrup smiler efter kampen, selvom han meget gerne ville have haft alle 3 points.

- Vi har 1-2 store afbrændere, men må også erkende at Magnus Kihlstedt stod fantastisk i deres mål. At vi ikke er foran ved pausen kan man godt ærgre sig over, men jeg er stolt over at spillerne fortsætter med at spille fodbold.

- Det er svært at stå og sige at vi burde have vundet, når vi er bagud to gange, og når de har et skud på stolpen til sidst, men på den anden side ville det have været helt grotesk med et nederlag efter sådan en kamp.

Fortsætter stilen

- Vi spiller ikke meget anderledes end i de andre opgør mod dem, synes jeg, men forskellen er selvfølgelig at vi i dag står med et point. Havde de scoret til sidst ville man jo igen sige, at det er fint nok vi spiller godt, men at det ikke nytter noget. Nu får vi noget ud af indsatsen, og alt i alt er vi jo tættere på sejren end de er.

- F.C. København har meget at takke Zuma for. Ikke bare i dag, men generelt er det vigtigt for dem, at have én som ham at sparke den frem til. Modsat synes jeg, at vi har flere der gør det rigtig godt, og de 7 points forspring er ikke tilfældigt.

- Nu holder vi de 7 points forspring til nummer 3, og det gør Esbjerg også. Det er en logisk stilling, og de to hold i toppen er også de to hold, der har spillet klart bedst i efteråret.

Kærkommen pause

Efterårssæsonen er ved at være slut, men der er først lige en landskampspause, der skal overstås. Det er Laudrup ikke så utilfreds med.

- Pausen kommer på et rigtigt godt tidspunkt. Vi har flere der er ved at være lidt slidte efter 8 kampe på 24 dage, og der er folk på vej tilbage. Auri er på vej, Daugaard får tid til at komme sig og Morten Wieghorst kører lidt på pumperne. Han var tvivlsom op til kampen i dag, men leverer en flot indsats. Han skal godt nok spille landskamp, men det gule kort i dag betyder, at han alligevel får sin pause, det er nok ikke så skidt.

- Jonas Kamper spiller med en brækket tå, så han glæder sig nok til vinterpausen. For hans vedkommende kan man bestemt ikke sige at han spiller som en brækket arm, men mon ikke han ser frem til d. 7. december, kommer det med et stille grin.

- Der er stor forskel på 4 og 7 points, så alt i alt er vi ikke utilfredse med dagens resultat. Det forspring skal vi gerne holde de sidste 3 kampe, og så har vi jo masser af tid til at udvikle spillet yderligere, konstaterer cheftræneren optimistisk.

Spillemæssigt har han nu også kun grund til smil, for både tabel og dagens kamp viser at den offensive indstilling belønnes til sidst.