Laudrup årets træner 2002/2003

23.11.2003 00:00

- Det er en utrolig stor anerkendelse især fordi den kommer fra kolleger som man jo på en måde er i samme båd med, lød det spontant fra Michael Laudrup da han i aftenens udgave af fodboldmagasinet Onside af Dansk Træner-Union blev kåret som årets træner i dansk fodbold 2002/2003.

Årets træner udpeges af de danske liga-, divisions- og landstrænere, og det var sidste års indehaver af titlen, Esbjerg-træner Ove Pedersen, som overrakte Laudrup den vandrepokal som markerer hæderen.

Laudrup modtager den blå-gule hyldest efter pokalsejren i 2003

Laudrup har et italiensk, fem spanske og et hollandsk mesterskab samt titlen om årets spiller i dansk fodbold i 1982 og 1985 med sig til trænerposten i Brøndby.

- Både som træner og spiller er du afhængig af andre. At blive kåret som årets spiller har man det lidt ambivalent med fordi et hold består af 11 mand, så hvordan skal man vurdere hvem der er bedst. Derfor skulle man måske snarere kåre årets hold i stedet for årets spiller, forklarede Laudrup om forskellen mellem de to titler.

Titlen som årets træner i Danmark er imidlertid den første hædersbevisning Laudrup modtager som træner.

- Det første år var helt fantastisk når jeg tænker tilbage på det. En lidt turbulent start med ny spillestil og mange nye spillere. Stolpe ud i stedet for stolpe ind, men så skiftede det vinteren over, og vi vandt og vandt. Selv vi tabte guldet på gulvet i det 94. minut , har vi fortsat stilen her i efteråret, afsluttede Laudrup i aftenens udgave af Onside.

De to øvrige kandidater til titlen var F.C. Københavns Hans Backe og Christian Andersen der sidste sæson førte Farum, nu FC Nordsjælland, til bronzemedaljer.