Kvinderne kan også

02.11.2003 00:00

Herrerne har prøvet det - mod Roma i 1991 - og nu er Brøndby IF's kvindehold også meget tæt på at nå en europæisk semifinale. Det står klart efter at kvinderne i går på Brøndby Stadion besejrede det aserbadjanske mesterhold Gömrükçü Baku 9-0 i den første kvartfinale i UEFA Women's Cup. Og det retfærdiggør naturligvis en lille omtale her på brondby.com.

Det tog blot Brøndbys danske mestre 11 minutter at bringe sig i front med to mål; målscorere var forsvarsspillerne Bettina Falk og Gitte Andersen. Landsholdsspiller Janni Lund Johansen sørgede for pauseføringen 3-0.

Danmarksmestre 200/2003

Total ydmygelse

I anden halvlegs indledende fase lykkedes det aserbadjanerne at holde Brøndby fra yderligere scoringer, men så to endnu en landsholdsspiller over. Catrine Paaske bragte sit hold foran 4-0, hvorefter Janni Lund Johansen fem minutter senere scorede sit andet mål og fik lystavlerne til at blinke 5-0.

11 minutter før satte angriber Anna Jørgensen yderligere fart på ydmygelsen af gæsterne med sit mål til 6-0, og blot to minutter senere blev det 7-0 ved midtbanespilleren Julie Bukh Rydahl. Herefter scorede Gitte Andersen sit andet mål, og forsvarsspilleren Mie Olsen sluttede målfesten i de døende minutter med sin scoring til 9-0.

Returopgøret spilles på Shafa Stadion i Baku den 29. november. Men mon ikke kvinderne er godt begynde at lægge taktik til semifinalerne.