Kommentar: Vigtige point

09.11.2003 00:00

Der ventes tæt pakket til dagens kamp på Brøndby Stadion, der med dommer Knud Stadsgaard i spidsen, bliver vigtig i kampen om årets mesterskab. Sidste sæson sluttede ondt for Brøndbys vedkommende, men hævntørsten er stor i år. FC København kommer med endnu et hjemmebane nederlag i bagagen, da de for tredje gang i år tabte i egen hule, alle hold Brøndby har besejret.

End ikke med en mand i overtal, et ukorrekt dømt straffespark og massiv boldbesiddelse, lykkedes det københavnerne at skabe nogle farlige situationer, og endnu engang blev det bevist at det ikke lige kører som det skal på Østerbro?

I fraværet af skadesramte Erik Mykland, vikarierer Arsenal-lejesvenden Sebastian Svärd på FCKs centrale midtbane, hvor den unge spiller har leveret nogle overbevisende indsatser. Ved sin side har han veteranen Peter Nielsen, der igennem længere tid har været stærkt spillende, men rygterne siger at karrieren snart er slut for den 35-årige kaptajn. Dermed kan dagens opgør på Brøndby Stadion meget vel blive det sidste for den sympatiske ex-landsholdsspiller, der vanen tro spiller sine bedste kampe mod netop Brøndby.

Modsat FC København kører det bare der u? a? for Laudrups drenge, der nu kan bryste sig med en sejrsstime på hele seks kampe i træk i SAS Ligaen. Derudover har holdet på det skrevne tidspunkt, vundet samtlige europæiske kampe hidtil i sæsonen. Alt i alt har Brøndbyholdet vundet hele 16 kampe af 20 mulige, hvoraf sæsonens første nederlag var mod dagens modstander, tilbage i august måned. Målscoren hidtil i sæsonen er nu på 34-7 ? ganske imponerende ?

Der er derfor ingen tvivl om at de blå-gule spillere er helt opsatte på at revanchere det seneste nederlag på hjemmebanen til FC København, og med den nuværende stilling i SAS Ligaen in mente, er der ekstra god grund til at tro på hjemmesejr i dagens opgør. Vinder Brøndby er afstanden til FC København på hele ti point, men da begge hold har spillet europæiske opgør i torsdag, afhænger meget af dagsformen.

Her står Laudrups tropper med de bedste kort på hånden, da spillerne nærmest sprudler af selvtillid. Senest scorede Jonas Kamper et sandt drømmemål i Ikast, hvor FC Midtjylland ikke blev levnet mange chancer. Kampers drømmehug er godt symbol på den selvtillid spillerne har, for normalt satser man ikke hele butikken i sådan en afslutning. Thomas Kahlenberg tegnede sig for kampens sidste scoring efter en hjørnesparkskombination, som også kan blive nøglen til succes i dagens opgør.

Med fire af SAS Ligaens stærkeste spillere i hovedspillet, skal Brøndbyholdet atter i gang med at score på efter dødbolde. Andreas Jakobsson, Per Nielsen og Morten Wieghorst har alle deres spidskompetence i hovedspillet, mens også Mattias Jonson har gode evner med låget !!!

Ellers bliver det som vanlig meget intenst og dramatisk i dagens opgør, men forhåbentlig formår spillerne at bevare roen, så vi også får det tekniske spil at se.

Flydende kombinationer, flot spil og masser af mål!

Med andre ord, velkommen til dagens topopgør på Brøndby Stadion!