Kommentar: Årets kamp på stadion

27.11.2003 00:00

Der er på mange måder lagt op til et fodboldbrag af de store på Brøndby Stadion, når det her til aften, går løs i UEFA Cuppens anden runde. I anledningen af at det er klubbens europæiske kamp nr. 100, vil rammerne være gearet til spillet på banen. Således har bl.a. Brøndby Tifo planlagt en massiv markering af jubilæet, ligesom mange af de fremmødte, rundt regnet 26.000 tilskuere vil være klædt i gult og blåt.

Der er mange gode grunde til at være optimistiske med henblik på dagens kamp, der er årets næstsidste her på stadion. Godt nok tabte Laudrups drenge 2-1 i det første indbyrdes opgør på Arena AufSchalke, men Andreas Jakobssons mål kan meget vel blive afgørende når det endelige regnskab skal gøre op. For med reglen om fleste scorede udebane mål in mente, vil en 1-0 sejr til Brøndbyspillerne betyde, at det bliver dem og ikke Ebbe Sand & co. der overvintrer i UEFA Cuppen.

Set over hele efteråret er en hjemmesejr absolut ikke urealistisk, specielt med tanke på holdets solide defensiv, hvilket ikke mindst Andreas Jakobsson og Karim Zaza har en stor andel i. Sammen med anfører Per Nielsen og Morten Wieghorst udgør de en meget vigtig midterakse på Brøndbyholdet, der har en meget fornem statistik at læne sig op af.

I sæsonens første 23 kampe, er det blevet til sejr i hele 17 af slagsen, mens Laudrups drenge kun har forladt banen som tabere i tre kampe. Målscoreren lyder på 40-14 set over alle kampene, mens det i UEFA Cuppen er blevet til 8 scorede mål, mens der er indkasseret 2, i øvrigt begge mod Schalke. Til sammenligning har Schalke en negativ målscore i den tyske Bundesliga, og holdet frister en speget tilværelse i den nederste halvdel af rækken. Således tabte holdet i weekenden for femte gang i Bundesligaen, og det var tilmed på hjemmebanen til Hansa Rostock, der før den kamp lå under nedrykningsstregen.

Alt andet end lige har Laudrups drenge væsentlig mere selvtillid efter et meget flot efterår, hvor stabilitet for alvor har været et nøgleord. Schalkespillerne har kniven på struben forud for dagens kamp, for en tysk sejr vil indtil videre rede æren i en skuffende sæson, der meget vel kan være spildt hvis holdet ikke mod egne forventninger kvalificerer til UEFA Cuppens tredjerunde.

Og lad os nu alle give en hånd med fra lægterne ? det kan være med til at give samlet sejr !