En glad Ankergren taler ud

14.11.2003 00:00

er Ankergren har haft en travl uge, hvor bl.a. træning med A-landsholdet og reserveholdskamp mod FC Nordsjællandhar stået på programmet. Alligevel har er Ankergren, der for nylig fyldte 24 år, haft tid til at reflektere over det seneste år som Brøndbyspiller.

Er du enig i når mange siger at der er sket meget for holdet indenfor det seneste år?

- Ja, der er en enorm forskel. For et år siden var vi meget ustabile. Det ene øjeblik spillede vi helt vild flot fodbold, det andet øjeblik spillede vi elendigt. Jeg behøver blot at nævne vores hjemmekamp mod min tidligere klub Køge, der besejrede os i en svag kamp fra vores side. Det viste sig at der kun skulle gå et halvt år fra Laudrup og Faxes tiltrædelse, til vi havde lært spillesystemet og spillestilen. I foråret spillede vi jo fantastisk i de fleste kampe, og vi var jo lige ved at snuppe guldet fra FC København.

Forventningerne var i foråret meget store på holdets vegne, specielt med pokalsejren og kapløbet om guldet in mente, var det ikke godt det samme at I ikke blev mestre?

- Nej, for søren da. Jeg ville meget gerne have vundet det mesterskab. Jeg var jo fast målmand i hele foråret, og det kørte virkelig godt for holdet. Man ved aldrig hvornår man igen får chancen for at vinde mesterskabet, så det er klart jeg gerne ville vinde netop dét mesterskab.

Stor ros til Karim Zaza

Det var kun de berømte marginaler der lå til hindring for guldet, men det lader allerede nu til at holdet har udviklet sig yderligere?

- Ja, det er også min opfattelse. Der er kommet mere styr på spillet, og vi vinder også de tætte kampe nu. Vi har også fået to markante spillere i sommerpausen. Andreas Jakobsson har spillet helt fantastisk og er virkelig en klassespiller, selvom han er svensker. Jeg troede ellers vi var blevet fri for de svenskere, men så kom der sgu én til. Jeg fatter jo ikke et ord af hvad han siger, griner Ankergren.

Hvad mener du så med tilgangen af Karim Zaza?

- Han har også været en fantastisk tilgang på holdet. Jeg synes han er en fremragende målmand, og han har stået virkelig godt for os. Det er da også derfor jeg overhovedet ikke er negativ over at sidde på bænken nu, efter jeg var fast mand i foråret. Jeg har meget at lære, og her kan Karim Zaza måske også være behjælpelig?

Har dårlig samvittighed overfor fans

Betyder det så at du generelt er glad for at være i klubben?

- Ja, uden tvivl. Jeg kunne faktisk ikke forestille mig at spille i nogen anden dansk klub. Jeg trives virkelig godt og jeg har det helt perfekt. Vi har simpelthen så fantastiske forhold herude. Her mener jeg hele vejen rundt, lige fra omklædningsrummet og træningsbanen, til stadion og de folk der leder klubben. Uden at lægge hovedet på blokken, tror jeg vi har bedre forhold end mange af de europæiske storklubber. Derudover skal vores fans også have en stor cadeau. Jeg ved godt det er en floskel, men jeg synes virkelig de leverer en fantastisk præstation gang på gang. Det er fand?me dem man har dårlig samvittighed overfor når vi har tabt eller spillet dårligt, for de bruger både tid og penge på at følge os, slutter er Ankergren.

er Ankergren og Karim Zaza trænes her af Mogens Krogh. Til daglig har de ifølge er Ankergren etgodt samarbejde på træningsbanen.