Chr. Andersen: Dks bedste 12. mand

28.11.2003 00:00

Den temperamentsfulde cheftræner Christian Andersen skabte sidste sæson store resultater med Farum Boldkub (som siden af divergerende politiske årsager skiftede navn til FC Nordsjælland). Da brondby.com spørger ind til, hvorfor resultaterne i sæsonen 2003 / 2004 ikke har stået mål med året før, er svaret utvetydigt.

Overpræstation

- Jeg mener, at vi overpræsterede sidste år. Det var selvfølgelig kanon, at vi opnåede en tredjeplads. Men vores normale styrke er nok ikke til mere end en placering som midterhold, vurderer Christian Andersen lettere kynisk.

Christian Andersens ligefremme stil er på det nærmeste unik set i forhold til resten af trænerstaben i den danske fodboldverden. En stil, der understreges af den stædige brug af hvide tennissokker, der ikke ? ligefrem ? gjorde manden populær i F.C. København. Hvide sokker, som han også fremviste utilsløret ved sidste weekends kåring af årets træner i TV3-programmet Onside. En ære, han som bekendt måtte se gå til Brøndby-træner Michael Laudrup.

Christian Andersen siger, hvad han mener. Gør som han vil og finder rigtigt. Tilsyneladende ganske upåvirket af omgivelsernes opfattelse af hans person.

Christian Andersen analyserer den hidtidige FCN-sæson ud fra nogle konkrete faktorer, som han vurderer er medvirkende årsager til den manglende succes.

Thomas Kahlenberg i aktion på Farum Park.

Manglende mål

- Det er klart, at hvis vi kigger på det rent pointmæssigt, så er det skidt. Hvis du sammenligner med sidste år, så havde vi vundet ni kampe ? og tabt ni kampe efter 18 kampe. Lige nu har vi vundet 4, spillet 6 uafgjorte, og tabt 8 kampe. Som jeg ser det, er det især de mange uafgjorte kampe, der gør, at vi halter bagefter i tabellen, siger Christian Andersen.

- Vi har især haft store problemer med at få bolden i kassen. Vi har sådan set spillet meget godt fodbold undervejs, undtagen i de to kampe, hvor vi taber 1-5 (Boldklubben FREM ude, 18.10.2003, red.) og 1-7 (FC Midtjylland hjemme, 22.10.2003, red.), udtaler Christian Andersen.

- Men da Jeppe Tengbjerg, som puttede mange af vores bolde ind sidste år og var en konstant uro for vore modstanderes forsvar, blev skadet tidligt på sæsonen var vi gevaldigt stækkede, mener Christian Andersen.

Nye angribere med succes

- Det synes jeg så, at vi har rådet bod på nu ved at købe Tommy Olsen i Køge og hente Denni Conteh hjem fra Holland. De sidste tre kampe har vi scoret 8 mål, og sammenspillet mellem de to angribere og midtbanen flyder langt bedre, vurderer FCN-cheftræneren.

Trods FC Nordsjællands dårlige sæson indtil nu, tror Christian Andersen på sejr på søndag på Brøndby Stadion. Af flere grunde. Og det er ikke kun fordi, FCN-mandskabet møder Brøndby IF med en flot 2-0 sejr over Esbjerg, SAS-Ligaens nummer 2, frisk i erindringen. En kamp, hvor FC Nordsjælland i øvrigt spillede forrygende fodbold, og efterlod esbjergenserne som sagesløse statister på grønsværen på Farum Park. Spillet på banen lignede i dén kamp sidste sæsons takter fra Christian Andersens tropper.

Mattias Jonson kommer ikke i aktion på søndag, da han afsoner karantæne mod FC Nordsjælland.

Andersens lommefilosofi

- Jeg tror på, at vi har en lille fordel til kampen på søndag ? af flere grunde. For det første kommer Schalke-kampen torsdag til at trække tænder ud på Brøndby-spillerne. For det andet er Mattias Jonson i karantæne. Og så for det tredje: Man bliver ikke ved med at vinde! Det er så min lille lommefilosofi - at på et tidspunkt må stimen af sejren simpelthen stoppe. Det kan ikke blive ved i det uendelige, vurderer Christian Andersen skælmsk.

Suveræne Brøndby-supportere

Cheftræneren i FC Nordsjælland får ingen problemer med at sætte sit hold ? eller sig selv for den sags skyld ? op til kampen på Brøndby Stadion på søndag.

- Personligt glæder jeg mig altid utroligt meget til at komme på Brøndby Stadion. Jeg mener, at Brøndby IF i sine supportere har klart den bedste ?12. mand? i Danmark. Jeg har aldrig oplevet, at tilhængerne har piftet af Brøndby-spillerne. Selv når holdet spiller skidt, kommer opbakningen fra tribunerne. Det er klart, at det er noget, som Brøndby-tilhængerne har bygget op gennem mange år. Så vi glæder os til at komme på Brøndby Stadion. For det første er det en god bane. For det andet er stemningen fra supporterne suveræn, slutter Christian Andersen begejstret.

Ekstra på brondby.com