Backe: Svingende sæson

08.11.2003 00:00

Det lykkedes brondby.com at fange cheftræneren i F.C. København, Hans Backe, lørdag eftermiddag for at få hans vurdering forud for ?Slaget om København? søndag på Brøndby Stadion. Hans Backe er ikke helt tilfreds med det spil FCK-mandskabet har præsteret hidtil i sæsonen.

- Jeg vil kalde det en blandet sæson. Alt i alt er den vel relativt okay. 31 point i 16 kampe er tilfredsstillende, rent pointmæssigt. Statistisk set er det en udmærket pointhøst på nuværende tidspunkt. Men vi er for svingende på vores hjemmebane i Parken, hvor vi har sat mange dumme point til. Til gengæld er vi stærke på udebane i øjeblikket, hvor vi så vidt jeg husker har vundet de sidste 15 udebanekampe i træk. Så det er jo ret mærkeligt egentlig, indrømmer cheftræneren.

Manglende kontinuitet

Hans Backe begrunder den manglende stabilitet på hjemmebane med den store løbende udskiftning på holdet gennem sæsonen.

- Vi mangler at kunne stille det samme hold uge efter uge. Vi har ikke fået den 100 % kontinuitet som vi ønskede os, blandt andet på grund af skader og karantæner. Normalt skal et hold som FCK selvfølgelig kunne klare at undvære et par spillere af og til, men jeg synes nu alligevel at vi har haft for stor udskiftning på vigtige pladser. Det har været en medvirkende faktor til et par dårlige resultater på hjemmebane, vurderer svenskeren.

Hans Backe glæder sig til kampen på Brøndby Stadion. Det hårde kampprogram som spillerne et udsat for i øjeblikket, animerer desuden til et højere niveau, mener den sympatiske svenske træner med det diplomatiske tonefald.

FCK må klare sig uden Erik Mykland der her duellerer med ar Dalgas

Enkeltpræstationer afgørende

- Det er jo en kamp, som alle spillerne ser frem til og gerne vil spille. Det er et lokalopgør med masser af medieopmærksomhed. En meget speciel kamp, der involverer mange følelser for fans og spillere, udtaler Hans Backe.

- Det er klart, at vi i F.C. København også meget gerne skal have point med hjem, fordi vi i øjeblikket ligger 7 point efter Brøndby IF. I den tid jeg har været i F.C. København, har kampene mod Brøndby IF været utrolig tætte og intense. Og det er ofte enkeltpræstationer, der afgør de kampe. Jeg kan let forestille mig, at det bliver samme scenario søndag, sigerFCK-cheftræneren.

- Spillerne er i øjeblikket igennem et meget hårdt (?tøfft?) kampprogram, hvor både Brøndby og F.C. København har spillet UEFA Cup kampe torsdag aften. Men jeg synes faktisk det er godt med det hårde kampprogram, når vi skal ud og spille mod Brøndby IF på Brøndby Stadion. For så bliver spillerne kontinuerligt testet på et højt internationalt niveau. Mange gange er det eksempelvis sværere at skulle på udebane i Jylland efter en krævende UEFA Cup-kamp, siger Hans Backe.

Backe to basics

Hans Backe bliver begejstret, når talen falder på det nu næsten udsolgte Brøndby Stadion til dette, det absolutte topbrag i dansk fodbold. Professionalisme eller ej, et opgør som det nyklassiske ?New Firm? kan få selv en normalt besindig svensker op af stolen for en stund. Det er dét, det handler om. Dét, der gør fodbold så fascinerende.

- Ja, det er jo dét som er fodbold! Det er dét som er idræt. Når der kommer 25-30.000 tilskuere til kampen og stemningen er helt i top. Det er jo dét, vi ser frem til. Man kunne ønske sig det var sådan hver gang, slutter Hans Backe med engageret stemmeleje.

Ekstra på brondby.com