Advarsel til Brøndby IF

11.11.2003 00:00

DBU's disciplinærudvalg har i dag behandlet den episode i søndagens kamp mod F.C. København hvor FCK-keeper Magnus Kihlstedt i 2. halvleg blev ramt af en cykellygte kastet fra Faxe Tribunen.

På baggrund af dommer Knuds Stadsgaards beretning og Brøndby IF's redegørelse for hændelsesforløbet har udvalget truffet følgende afgørelse:

- Med henvisning til DBU's Love § 23.1(a) har udvalget besluttet at tildele Brøndby en advarsel. I gentagelsestilfælde i indeværende sæson kan der blive tale om skærpet foranstaltning.

Udvalget bemærker desuden at det er mere end to sæsoner siden der har været indberetning af lignende tilfælde på Brøndby Stadion. Herudover er der tale om genstande, som ikke umiddelbart fratages publikum ved visitation.

Uacceptabel opførsel

Episoden er dybt beklagelig fordi den giver et fordrejet billede af begivenheden. 99 procent af tilskuerne på Faxe-tribunen opfører sig godt, men der er desværre en mindre håndfuld ballademagere der ikke forstår hvordan man støtter sit hold.

Vi skal derfor indskærpe over for Brøndbyfans at vi på ingen måde tolerer at der kastes effekter ind på banen i kampe på Brøndby Stadion, i det hele taget i kampe hvor Brøndby IF tager del.

Konsekvensen for sådanne handlinger er entydig: Bortvisning fra Brøndby Stadion.

Vi har bemærket at affæren i øjeblikket debatteres på forskellige fansites, og at der blandt nogle Brøndbyfans desværre findes den holdning at man er stikker hvis man angiver lygtekasteren. Det er en forkert holdning. Alle andre fans bør tage afstand fra den slags og bidrage til at finde den skyldige.

Ekstra på brondby.com