U-truppen klar til foråret

05.03.2003 00:00

Umiddelbart skulle man tro at U-truppen, efter afsked med 5 spillere i vinterpausen, står dårligere stillet sportsligt, men det er ikke tilfældet, i hvert fald ikke voldsomt. For efter mange års målrettet talentarbejde, står nye spillere hele tiden klar i kulissen.

Hele organisationen omkring 1. holdet og U-truppen er optimeret, hvilket også understreges af at yderligere 2 spillere er rykket op i 1. holdstruppen fra U-truppen i vinterpausen. Det drejer sig om Dennis Cagara og Niki Zimling. Derudover er Søren Larsen og Rafal Niznik udlejet til 1. divisionsklubben Frem. Fatih Kirik er efter aftale med klubben blevet fritstillet. Eneste forstærkning udefra er ungdomslandsholdsspilleren Johan Absalonsen fra B 1913.

Nogle ynglingespillere træner dagligt med U-truppen, men umiddelbart skal de spille kampe med ynglingeholdet. Det bliver hovedsageligt U-truppen der skal spille i Danmarksserien, mens A-holdets reserver, suppleret af spillere fra U-truppen, skal spille i reserveholdsturnering mod de andre superligaklubbers reservehold.

Selvom gode spillere er væk, er det ikke noget der får talentchefen til at ryste på hænderne, tværtimod.

- Jeg er meget fortrøstningsfuld overfor U-truppen. På trods af at vi har ?mistet? gode spillere er der andre på vej. U-truppens, og dermed min som træner, fornemste opgave er at få spillere ind og et år eller to efter at sende dem videre op i A-truppen. Undervejs vil der så være nogle der falder fra. Det er helt naturligt, kommer det fra Tom Køhlert.

Holdet ligger pt. på en tredjeplads i Danmarksserien kreds 1 med den suverænt bedste målscore. Vel og mærke har holdet hele efteråret spillet med en gennemsnitsalder omkring 19 år. Forberedelserne til forårssæsonen har indtil videre budt på en endnu yngre linie.

Træneren mener således at gennemsnitsalderen har været helt nede omkring 18 år i mange træningskampe. De unge talenter har i år spillet mod modstandere, som har givet kamp til stregen, og lidt til. Hvad målscoren også viser (ca. 19 for, 19 imod) har holdets præstationer været svingende. Den ene kamps nederlag er blevet afløst af storsejr ugen efter. Der er dog bred enighed om, at træningskampene har været til gavn for de unge spillere.

- Vores unge spillere bliver matchet utrolig godt. Jeg mener, ligesom Tom, at vores U-trup er den bedste løsning, hvad angår talentarbejdet i Danmark. Vi har utrolig mange dygtige og talentfulde spillere i vores ungdomsafdeling. Hvis vi formår at holde på vores spillere, går vi en stor fremtid i møde. Det kan så være at vi ikke når det helt samme spillemæssige niveau som i efteråret. Det bliver i hvert fald svært, men man bliver ofte overrasket.

- Når nogle spillere er væk, træder nye til. Pludselig kan en spiller udvikle sig voldsomt i den positive retning. Det ser vi for tiden eksempler på i U-truppen og på ynglingeholdet. I foråret bliver der rig lejlighed til, at se nogle af vores måske kommende 1. holdsspillere når danmarksserien bliver sparket i gang, forsikrer talentansvarlig Kim Vilfort.

I midten af marts drager holdet til Vildbjerg i Jylland på træningslejr. Planen er at træne 3 gange samt spille 2 kampe mod henholdsvis Herning Fremad fra Danmarksserien og FC Midtjyllands U-trup på 4 dage. Efterfølgende skal der spilles en træningskamp mod svenske Helsingborg inden der er turneringsstart den 29. marts når holdet skal til Farum.

Her kan du se efterårets resultater samt forårets kommende kampe i Danmarksserie 1.