Sejr over Ølstykke

01.03.2003 00:00

Brøndby IF vandt i dag sin sidste træningskamp på dansk grund før superligaen går i gang igen 15. marts med 3-2. Modstanderen var første divisions nummer 6, Benny Johansens tropper fra Ølstykke, der specielt i kampens første halve time ydede god modstand.

Som tidligere varslet stillede Brøndby op med en del af de spillere, der ikke var på banen i onsdagens kamp mod Malmø FF. Det gav følgende startformation:

Kim Drejs
Allan O ? Per ? Jon Roi ? Auri
Wieghorst ? Retov
Kahlenberg
Kamper ? Karsten Johansen ? Mattias

Kim Daugaard afløste relativt tidligt i kampen Martin Retov, der måtte trække sig med en mindre skade.

Ølstykke spillede bedst den første halve time og var igennem et par gange på fløjen. Det blev dog kun farligt en enkelt gang, hvor Kim Drejs måtte ud i fuld længde og redde et hovedstød.

Lidt efter lidt kom Brøndby dog i gang, og efter ca 40 minutter kunne Mattias Jonson stige til vejrs og heade bolden i mål efter en klumpspilsituation i Ølstykkes felt. Sekundviseren var kun nået et par gange rundt før Jonson igen kom på tavlen. Det skete efter et hjørnespark af Kim Daugaard, der via Morten Wieghorsts pande fandt Mattias midt i feltet. Der kom luft under tæmningen, og da Mattias så at målmanden var på vej ud, kunne han heade bolden sikkert ind, højt i målet.

Kamper ? Junker ? Dalgas

I anden halvleg kom Brøndby længere frem, og allerede efter 3 minutters spil kunne Morten Wieghorst score holdets tredje mål, også på hovedstød. Et godt sparket hjørne af Jonas Kamper endte på vice-anførerens pandebrask og med et kraftfuldt hovedstød i jorden afgjorde Wieghorst reelt kampen.

Wieghorst sender bolden i mål

Herefter stod der Brøndby på det meste, og selvom Ølstykke reducerede efter et lille kvarter var Brøndby stadig toneangivende. Ved målet appelerede Kim Drejs i øvrigt for frispark efter han var kollideret med en Ølstykkespiller, men dommeren godkendte scoringen.

Lige inden da var Peter Foldgast blevet skiftet ind i stedet for Kahlenberg, og han var med i en del gode opspil uden at det dog resulterede i andet end et underkendt mål sat ind af Mads Junker og et par halve chancer.

Efter 43 minutter scorede Ølstykke igen efter et hjørne tæt under mål, men der kom dog aldrig spænding om resultatet.

Laudrup var rimeligt tilfreds:

-Det handlede om at få bold i benene og give spilletid til de fleste. Vi vandt, og selvom første halvleg ikke var den bedste synes jeg vi spillede helt ok den sidste times tid. Og så fik vi gang i scoringen igen, det var rart.

På tirsdag drager truppen til London, hvor der skal trænes og spilles to kampe mod hhv Brentford og Charlton. Den sidste kamp betegnes af Michael Laudrup som generalprøven inden det for alvor går løs i SAS-Ligaen d. 15. marts mod Viborg.