Ruben snart klar

06.03.2003 00:00

Klokken havde lige passeret 12. En træt Ruben Bagger er netop kommet ud af styrkerummet. Det venstre knæ lagt fuldstændig på is. Dagens selvtræning er veloverstået. I denne periode hvor holdet er i England, må Ruben knokle alene i træningslokalet. Arbejdsdagen starter som regel omkring kl. 10.00. Siden slutningen af oktober sidste år, har han været hensat til genoptræning hver eneste dag. En ledbåndsskade der kom på et værst tænkeligt tidspunkt, har foreløbigt sat karrieren i bero. Ruben var netop udtaget til landsholdet, da skaden opstod under en træning.

I de forgangne måneder har træningen hovedsageligt foregået på kondicyklen, men efter et kontrolbesøg hos speciellæge Eilif Larsen i onsdags, viste det sig at knæet efterhånden er i så god stand, at det også bliver til lidt træning med bold. Så selvom glæden over at kunne træne med bold igen er stor, lægger han ikke skjul på, at han godt kunne trænge til selskab.

- Jo det er da dejligt at løbe ovre i hallen igen. Man føler sig nærmest som verdensmester når man løber for sig selv, men jeg savner nu alligevel de andre. Det skal blive godt at kunne træne lidt med drengene igen.

Efter omkring 5 måneders pause fra fodbold, er spillelysten helt i top.

- Enhver fodboldspiller der har prøvet at være skadet i en længere periode, ved hvor meget man savner spillet. Samtidig er det hamrende hårdt at genoptræne. Hver dag er en kamp mod skaden og sig selv. Det kan være svært at motivere sig selv hver dag, men jeg har hele tiden for øje, at hvis jeg skal spille igen, er jeg nød til at lave mit program. I virkeligheden er det jo såre simpelt, lyder det nøgternt.

Det er dog en realistisk angriber der skal vurdere foråret.

- Jeg bliver ikke klar til de første par kampe. Hvornår det bliver ved jeg ikke, men jeg kommer til at spille i foråret. Selvom jeg bliver skadefri er der ingen garanti for en stamplads. Konkurrencen er så hård på holdet, at jeg skal yde 100 % for at komme i betragtning igen, slutter Ruben.

I første omgang handler det om at blive klar igen. Den værste del af genoptræningen er overstået. Forude venter en masse træning med bold. Forhåbentlig finder han igen fordums styrke. Viljen er der i hvert fald...