Premiere-sejr

15.03.2003 00:00

Lørdag eftermiddag lagde et solbeskinnet Brøndby Stadion bane til forårets første kamp i SAS-ligaen.

De 18.110 fremmødte tilskuere kunne se et tændt hjemmehold, der efter en lidt forsigtig start satte Viborg FF under et massivt pres. Viborg, der stillede op i traditionel 4-4-2 opstilling, satsede på en stærk afventende defensiv, og satsede dermed på de kontrachancer der naturligt ville opstå.

Brøndby IF sørgede for at de mange tilskuere fik fuld valuta for pengene, og i store dele af kampen var det nærmest spil til et mål, Viborg's.

Efter 13 min. lykkedes det Brøndby at få bolden i mål, men linievogteren havde markeret for off-side, og målet blev annulleret. Da de første 15 min. af kampen var gået, havde Brøndby IF fuldstændigt styr på kampen. Efterhånden som 1. halvleg skred frem, ville de færreste nok have haft nogle indvendinger imod en føring på et par mål til Brøndby, men hjemmeholdets angribere var for uskarpe i afslutningerne.

Samtidig havde Viborg en god sidste skanse i målmanden Arek Onyszko der tog alt.

I det 43. minut kom så forløsningen, på en flot kontra fik Mattias Jonson scoret uden chance for Viborg's målmand.

Dette markerede afslutningen på en flot 1. halvleg hvor Brøndby spillede fantastisk angrebsfodbold. Viborg overlevede 1. halvleg på kontrafodbold, men for det meste lykkedes det ikke Viborg at komme meget over midterlinien før Brøndby's defensiv fik brudt.

Anden halvleg

Viborgs spillere havde en del at tale om i pausen, og det var da også et mere offensivt indstillet Viborg hold der kom på banen efter pauseteen. Brøndby startede lidt mere afventende men efter 10 minutter fandt Brøndby igen det offensive spil frem.

Der skulle da heller ikke gå mere end 15 min. før Peter Foldgast kunne score til 2-0 på en flot frispilning af Mattias Jonson.

Der var nu kun en vej frem for Viborg, men deres spil resulterede ikke i de store chancer, indtil den debuterende Jón Rói Jacobsen lavede frispark uden for eget felt.

Den nye førstekeeper, er Ankergren, reddede dog frisparket i flot stil. Med et kvarter tilbage begyndte trætheden at melde sig.

Det udnyttede Søren Frederiksen bl.a. med et hovedstød som er Ankergren måtte ud i fuld længde for at redde, returbolden skød Thomas Krause over et ellers frit mål.

Stik imod spil og chancer fik Viborg reduceret efter 83 minutter i form af en helflugter fra kanten af feltet, uden chance for Ankergren.

Scoringen resulterede i et massivt Viborgpres som de trætte Brøndby spillere modstod, og dermed kunne Brøndby trække sig sejrrigt ud af forårets første kamp, efter en for det meste fejende flot fodboldkamp.