Optakt: Viggo Jensen har respekt

20.03.2003 00:00

Viggo Jensens tropper fra Silkeborg slog i weekenden Akademisk Boldklub med 3-1 på hjemmebane. I runde 2 skal Silkeborg møde Brøndby IF på Brøndby Stadion, hvilket Viggo Jensen er klar over bliver en helt anden opgave.

Selvom Silkeborg i øjeblikket ligger lige efter nummer 11 i SAS Ligaen, mangler truppen ikke selvtillid, og med sejren over AB er der kun 7 point op til nummer 3.

- Det er selvfølgelig lidt flot at sige, at stemningen har været god hele tiden, men det er da klart at sejren hjælper os lidt på vej. Vi er dog også godt klar over, at vi står overfor en svær opgave på lørdag. Jeg plejer altid at sige, at vi skal kigge nedad i tabellen, og så kigge efter hvor langt man har til toppen. Men den øvelse kan vi ikke så godt bruge lige i øjeblikket. Vi har godt nok lige vundet en fodboldkamp, men der ligger altså 11 hold foran os.

I løbet af denne uge blev Brøndby-truppen igen ramt af uheld. Først fik Kim Daugaard en fiberskade og senest blev Ruben Bagger ramt af en ankelskade. Silkeborg IF har heller ikke været alt for heldige.

- Vi havde jo mange skader inden kampen i søndags. Jeg ved ikke rigtigt om vi får nogle af dem klar, og så er en af vore angribere jo ude med karantæne. Det betyder at vi desværre ikke møder Brøndby IF i vores stærkeste opstilling.

Fremragende kulisse

- Det er jo altid spændende, at komme på Brøndby Stadion. Nu var jeg selv i Brøndby da de spillede mod Viborg. Jeg synes, at det var en aldeles fremragende kulisse med over 18.000 tilskuere. Så for spillerne er det altid en oplevelse, at spille på Brøndby Stadion. Det håber jeg også at vi kan sige bagefter, siger Viggo Jensen med et glimt i øjet.

Viggo Jensen befandt sig altså i blandt tilskuerne i lørdags. Der har han sandsynligvis siddet og noteret i sin lille lommebog. Det interessante er, hvad han har fået skrevet ned. Brondby.com prøver at hive lidt ud af Silkeborgs cheftræner.

- Ja, nu er det jo noget tid siden jeg har set Brøndby spille sidst. Men jeg synes egentlig, at Brøndby spiller en god kamp. Især hvis man lige tænker på, at det er en premierekamp. Og det handler i hvert fald om, at de ikke finder de samme takter frem, som de havde mod Viborg.

Fik du set noget som du kan udnytte?

- Ja, men det gør man jo altid, kommer det langsomt fra Viggo Jensen, der ikke er meget for at afsløre sin taktik på forhånd.

- Brøndbys spil er jo selvfølgelig velkendt, og det handler jo om, at være i stand til at dæmme op for deres spil. Det håber jeg jo selvfølgelig at vi er i stand til.

Men du er jo kendt som en snu og taktisk træner. Hvad har du i ærmet?

- Jamen, hvis du skyder mig dét i skoene, så ville jeg jo ikke være specielt snu hvis jeg fortalte dig det nu, griner han.

- Men jeg tror ikke at Silkeborg er berygtede for at spille specielt på den ene eller den anden måde. Vi spiller egentlig vores kampe ens, uanset om vi møder det ene eller det andet hold og der er jo to om at bestemme hvordan det skal foregå. Ofte formår Brøndby IF at presse modstanderen, men vi kommer ikke med nogen intention om, at stille os ned bagved.

Kan godt unde Brøndby IF mesterskabet

Brøndby fik hentet 3 point på FCK i den første runde. Hvad kommer det til at betyde for Jer?

- Jeg ved det ikke. Vi slap jo begge godt ud af premieren. Jeg kan da bestemt godt unde Brøndby at hente FCK. Ingen tvivl om det! Men det må bare blive på et senere tidspunkt.

Der er ikke lagt op til nemme point, hvis det skal stå til Silkeborg IF?s cheftræner. Én ting er dog helt sikkert: Det bliver en spændende kamp som Brøndby IF helst skal vinde, hvis håbet om de fornemste medaljer fortsat skal være indenfor rækkevidde. Det er her, at Brøndby IF?s mange faste tilhængere kommer ind i billedet. Med solid opbakning har Brøndby IF?s fans utallige gange vist deres værd, og betydningen af opbakningen er bestemt at mærke på Viggo Jensen.

- Der er jo god stemning på mange stadions. Men Brøndbys fans udmærker sig ved, at de støtter deres hold, et meget langt stykke hen af vejen, også i modgang. Det gør det selvfølgelig vanskeligt for udeholdet.

Det kan man da kalde en opfordring til Brøndbys fans om at varme stemmen op...

Kampen spilles på lørdag d. 22. marts kl 17.00 på Brøndby Stadion.

Læs mere om: