Er I klar!

13.03.2003 00:00

Så lad os spille! Endelig kommer dagen hvor SAS Ligaen starter igen. Endelig skal vi se vores drenge kæmpe, fighte og score i takt med vores hyldest. Og endelig skal vi sidde eller stå og mærke solen bage i ansigtet på Brøndby Stadion.

Første kamp spilles lørdag mod Viborg FF, der ligesom Brøndby IF, har haft blandede resultater i træningskampene op til forårstarten. Brondby.com har taltmed Viborg-træner Søren Kusk om den allerførste kamp i foråret.

- Det er gået rimeligt i vores træningskampe. Vi har haft nogle svingende resultater. Men det er nu meget typisk for den måde som træningskampene bliver spillet på. Der er nogle kampe hvor man spiller utroligt godt, og der er også nogle kampe der ikke er SAS Ligaen værdige.

- Jeg tror ikke, at man skal lægge så meget i dem. Der kan jo selvfølgelig være nogle tendenser i kampene, men der er stor forskel på om det er en træningskamp eller turneringskamp, så jeg tror ikke det er så vigtigt.

Den vigtigste brik mangler

En af de vigtige brikker i Søren Kusks puslespil hedder Thomas Frandsen. Han blev skadet i den sidste test-kamp mod AaB. En kamp som Viborg FF tabte med 3-0. Selvom træneren ikke er meget for at undvære sin rutinerede forsvarsspiller, er han dog fortrøstningsfuld.

- Jamen, det betyder da selvfølgelig noget, at han ikke kan være med. Men vi har en rimelig bred trup så vi har da nogle erstatningsspillere. Vi har faktisk to spillere til hver plads.

Men du havde regnet med ham i startopstillingen?

- Ja, det må jeg nok sige. Det havde jeg. Thomas er jo en god spiller som har noget rutine, og det får vi selvfølgelig brug for mod Brøndby IF. Men det er der ikke noget at gøre ved. Den trup jeg sætter på banen på lørdag skal være god nok til at matche Brøndby IF.

Med et svingende efterår, er det kun lykkedes Søren Kusk og Viborg FF, at skrabe point nok sammen til en 11. plads i SAS Ligaen. Ikke helt fortjent, ifølge Kusk, der peger på den lille pointforskel på nummer 2 og nummer 11.

- Man siger jo, at placeringen i ligaen ikke lyver. Vi har spillet nogle gode kampe, men vi har da også spillet nogle mindre gode kampe. Men rækken er jo så jævnbyrdig, at med en sejr er vi på en 6. eller 7. plads. Så superligaen er jævnbyrdig i år.

Ingen ved hvor de står lige nu

Brøndby IF har et utrolig ungt hold. Spørgsmålet er, om det er for ungt. Har spillerne rutine nok? Og kan spillerne overraske nok til, at de andre hold ikke kan ?kigge dem ud?. Hvor meget ved Søren Kusk egentlig om Brøndby-holdet idag?

- Altså, jeg kender ikke præcist til hvordan Brøndby vil stille op. Men jeg har da en formodning om hvem der spiller på de forskellige pladser. Spillestilen kender jeg også til, medmindre at Brøndby har ændret spillestil. Men det tror jeg nu ikke på. Mon ikke det bliver nogenlunde samme koncept som i efteråret?

- Jeg har haft nogle ude for at se på kampene. Jeg har ikke selv været der. Så jeg kender lidt til holdets form og så videre. Men jeg ved ikke præcist hvor de står henne på banen, det tror jeg nu heller ikke, at Brøndby selv ved. Mange gange skal man først lige i gang med turneringen før man har en fornemmelse af, hvor man står på banen. Jeg tror ikke, at der er nogen i SAS Ligaen der ved hvor de står henne ligenu.

Det unge Brøndby-hold

er Ankergren skal for alvor have debut på førsteholdet. Efter alt at dømme, er det ham der skal sørge for at holde buret rent efter Mogens Krogh. Det er et af de eneste punkter Viborg-træneren påpeger, at der kan opstå problemer.

Hvordan vil du prøve at udnytte, at Brøndby IF har et forholdsvis ungt hold?

- Det ved jeg ikke. Det har jeg ikke lige tænkt over. Selvfølgelig kan de, på målmandsposten, være lidt urutinerede. Mogens var jo en utrolig rutineret målmand, som betød meget for hele forsvaret. Men selvom de har mange pladser med unge spillere, så er der jo også rutinerede spillere som Per Nielsen, Morten Wieghorst og Dan Anton Johansen for den sags skyld. Så det er lidt svært at sige. Det kommer lidt an på hvordan kampen udarter sig.

Resultatet

Til sidst bad vi Søren Kusk om, at komme med et bud på kampens resultat.

-Uha, det ved jeg ikke. Hvad skal jeg gætte på. Det kan godt blive en 2-2 kamp. Jeg tror, at begge hold er utroligt motiverede for at komme i gang. Nu har vi gået her i 2-3 måneder og kæmpet, slidt løbet og gjort ved. Så motivationen fejler ikke noget. Det tror jeg også vil give sig udslag i kampen. Jeg er overbevist om, at kampen vil blive afholdt i et fantastisk højt tempo fra starten. Jeg tror, at det kan gå til begge sider.

Så dit svar er?

-2-2.

Er det dit endelige svar?

-Ja.

Kampen spilles lørdag den 15. marts kl 17.00. Der er forventninger om mange tilskuere, så det er en god ide at komme i god tid.

Læs mere om Viborg FF her på brondby.com