Endnu en sejr

22.03.2003 00:00

Efter en forrygende start på forårssæsonen hvor alle resultater har flasket sig for Brøndby IF kom turen her til eftermiddag til Silkeborg IF.

Brøndby IF fortsatte hvor de slap for præcis en uge siden. Efter kun 5 minutter testede ar Dalgas Silkeborg IF's målmand med et frækt lop. Tværstangen var dog i dette tilfælde med Henrik Ipsen i Silkeborg IF's mål og scoringen måtte vente lidt.

Silkeborg ville dog ikke stå tilbage for Brøndby IF's presspil og fik da også indenfor de første 20 minutter afsluttet, men er Ankergren var idag en sikker sidste skanse. Mattias Jonsson måtte allerede tidligt i kampen udgå med et trælår, men forventes klar til næste kamp, dette gav plads til Jonas Kamper der igennem resten kampen gjorde en god figur.

Silkeborg havde tydeligt lært af Viborg's fejltagelser sidste lørdag, og taktikken gik på at stoppe Brøndby IF allerede på midten af banen, og dermed ødelægge hjemmeholdets opspil. Dette lykkedes da også i store dele af 1. halvleg, men Brøndby IF's forsvar spillede igen en god kamp. Dermed så det længe ud til at kampen om midtbanen skulle blive afgørende.

Silkeborgs satsning på midten gav nogle gode kontramuligheder til hjemmeholdet, og i det 34. minut fik Foldgast chancen, Henrik Ipsen fik pareret flot. På det efterfølgende hjørne mente det meste af stadion at en af Silkeborg IF's spillere havde hånd på bolden i feltet, men Kim Milton's fløjte forblev tavs.

Vigtigt minut

Hjemmeholdet sad på det meste, men alligvel var første halvleg rimelig jævnbyrdig. Silkeborg fik dog i det 38. min. en kæmpe mulighed for at bringe sig foran, men er Ankergren kunne på utrolig vis pille bolden fra Silkeborg's angriber. På det efterfølgende hjørne fik Brøndby IF startet et kontra-angrenb og Peter Foldgast kunne score til 1-0 på et virkelig flot kontraangreb.

Efter pausen startede Silkeborg op med et offensivt pres, jagtende udligningen. Dette fik ar Dalgas sat en stopper for allerede efter 8 minutter, da han på en flot frispilning af Peter Foldgast øgede Brøndby IF's føring til 2-0.

Herefter stod der i en længere periode Brøndby IF på det hele. Det virkede lidt som om Silkeborg IF mistede gejsten, hvilket Brøndby IF udnyttede og fik spillet sig frem til en del chancer, dog uden at score. I de sidste 20 minutter af kampen overlod Brøndby IF dog initiativet til udeholdet, og koncenterede sig herefter om at køre sejren hjem. Silkeborg formåede da heller ikke at drage nytte af den plads de fik, og en storspillende er Ankergren kunne kåres som Man of the match, uden at have lukket mål ind.
12.759 tilskuere overværede dermed Brøndby IF lægge yderligere pres på førerholdet inden morgendagens kampe. De to førende hold mødes herefter om 14 dage i Parken.