Drømmen gik i opfyldelse

03.03.2003 00:00

I Gladsaxe sidder en dreng med et lille smil på læben. På trods af stor modgang i livet fik han sig i fredags en oplevelse for livet. Brøndbyspilleren Mattias Jonson besøgte ham i hjemmet, hvor han for tiden opholder sig meget.

Drengen hedder Nicky Bergh. Han er 14 år og lige for tiden er han syg. Tilbage i august måned sidste år fik han konstateret kræft i det ene ben. Efter en operation gennemgår han for tiden kemobehandling og er nået halvvejs i det forløb. Og først for nylig er han begyndt at gå på krykker, men en gang imellem er han nødt til at bruge kørestolen.

Operationen i benet har slået Nicky Bergh ekstra hårdt. Før sygdommen spillede han fodbold med stort engagement i Gladsaxe og selvom det ser vanskeligt ud nu, VIL han tilbage på grønsværen igen. Han elsker simpelthen at spille fodbold. Og har man først mødt drengen, er man ikke i tvivl om at målet bliver nået.

Sygdommen til trods er han utrolig frisk. Selv om han netop havde fået en behandling, er han ved godt mod, og der er heller ikke nogen tvivl hos Mattias Jonson om, at den her dreng var speciel.

- Det er virkeligt utroligt. Han er virkelig stærk. Det er også tydeligt at Nickys mor har hjulpet ham utrolig meget. Han virker utrolig stærk psykisk. Man kan godt mærke på ham at han er lidt stille, det er måske fordi jeg er her, men man kan også mærke at han er glad og sjov og jeg tror virkelig på at han kommer til at spille fodbold igen. Det håber jeg virkelig. Og hvis det kan hjælpe ham at jeg lægger vejen forbi, gør jeg det med glæde.

Nicky Bergh sammen med sit store idol, Mattias Jonson.

Under sygdomsforløbet har der været store krav til omgivelserne, og her har specielt Nickys mor spillet en kæmpe rolle. Hun har taget orlov fra sit arbejde for at hjælpe Nicky bedst mulig. Undervejs har det været et kæmpe arbejde.

- Der har været perioder hvor Nicky har været helt nede, og det forstår man jo godt, men ved hele tiden at støtte og hjælpe ham, er han ved egen kraft kommet ovenpå igen. Han har virkeligt været stærk i hele forløbet. I den her periode kan Nicky jo ikke komme i skole, men så kan vi tage ind på Rigshospitalet, hvor Nicky kan lave lektier sammen med andre hvis han har lyst. Ellers kan han bare snakke med dem. Derudover kommer der også en lærer og besøger ham herhjemme. Det er bare rigtig godt!

Nicky er stor Brøndbyfan og før sygdommen var han hver dag ude på græsplænen med vennerne, hvor de legede at de var Brøndby-spillere der spillede mod FCK. Desuden plejer han at se så mange af Brøndbys hjemmekampe.

Ved dagens besøg har Mattias Jonson en fodboldtrøje og kasket med. Den 14-årige dreng blev lykkelig og benyttede lejligheden til at få underskrevet diverse trøjer og postkort. Senere stillede han også Mattias Jonson nogle spørgsmål han havde forberedt, bl.a. om Mattias er skadefri, samt om han tror på guldet.

Her overrækker Mattias kasketten til Nicky, der stolt holder sin nye Brøndby-trøje i hånden.

På svaret om hvem der er hans yndlingsspiller på Brøndbys hold, svarede Nicky prompte:

- Det er Mattias. Jeg synes han er rigtig god. Han er mit idol.

Efter en times tid, er besøget slut. Tilbage i Gladsaxe sidder en dreng med stort smil. Solen er for alvor begyndt at skinne på ham og fremtiden ser lovende ud. Og så hjælper det jo lidt, når ens store idol lige lægger vejen forbi.

Gladsaxe Heros 1. hold har doneret en trøje til Nicky, hvor der udover autografer står ?Nicky, vi savner dig?.

Gennemhele forløbet har Nicky haft gode venner der har støttet og hjulpet ham.