Afslappende søndag forude

22.03.2003 00:00

Det var en tilfreds anfører og en smilende cheftræner der kort efter slutfløjtet her til aften mødte den ventende presse. Efter den anden sejr ud af lige så mange mulige har både træner og spillere da også gjort deres arbejde, og nu venter så 14 dages kamppause før slaget om København igen skal stå.

-Nu er de første to kampe vel overstået. Der har selvfølgelig været pres på, for det var to kampe vi skulle vinde, men det har vi så gjort. Og med periodevist rigtig godt spil fortalte Michael Laudrup.

Han havde dog lidt svært ved at beskrive dagens kamp kort:

-Jeg synes det er en kamp i flere faser. Specielt tilfreds er jeg med de første 25 minutter af anden halvleg, hvor vi får spillet bolden hurtigt rundt og virkelig får sat pres over hele banen. I den periode kørte det godt, og måske var det det bedste indtil nu i foråret.

-Derimod synes jeg at tempoet til tider var for lavt i første halvleg. Det kan man også sige om det sidste kvarter, men der ville det være lidt for naivt at fortsætte det høje pres. Der skete ikke så meget til sidst, men vi førte 2-0 og den skulle jo køres hjem. Og selvom vi trak os lidt tilbage kunne Silkeborg ikke rigtigt tillade sig at kaste alt for meget frem, for med en lynhurtig mand som Jonas Kamper foran havde vi stadig pres på deres forsvar. Det var også tydeligt, at de holdt 2 mand på ham de sidste 20 minutter.

Cheftræneren erkender, at der også var lidt held med i spillet, specielt i første halvleg.

-Ja, det kan godt være det har vendt lidt over vinteren. Inden for 30 sekunder gik vi jo fra noget der sagtens kunne være 0-1 til en 1-0 føring. Ankergrens flotte redning og Peter Foldgasts mål var vigtige for resten af kampens forløb, men jeg vil nu ikke kalde det tilfældigheder. Det var en fuldt fortjent sejr!

Per Nielsen er stort set på linie med sin træner:

-Alt i alt synes jeg vi kan være glade og tilfredse. Vi spiller godt nok noget langsomt i perioder, men jeg synes der er helt styr over kampen. Forsvarsmæssigt stod vi igen godt, og så får vi jo scoret et par flotte mål.

Om kampen i toppen af ligaen fortæller en smilende anfører:

- Vi har gjort vort job. Presset er på FCK nu og de skal have 3 points i morgen. Men selv med en sejr der er det stadig dem, der har mest at tabe om 14 dage. Vi kan kun være tilfredse med starten på forårssæsonen!