Stor glæde i Brøndbylejren

29.05.2003 00:00

Med pokaltriumfen sikrede Brøndby IF sig her til aften det andet trofæ af to mulige siden Michael Laudrup og John Faxe tiltrådte sidste sommer. Cheftræneren lod sig for en sjælden gangs skyld hylde af de feststemte fans efter kampen, og da han nåede presserummet havde glæden da heller ikke nået at lægge sig helt, selvom Laudrup tog pokaltitlen med vanlig værdighed.

- Først og fremmest er jeg glad for sejren, lagde Michael Laudrup ud, da han mødte den forsamlede danske sportspresse efter kampen.

- Sejren bliver nok lidt stor til sidst, men det er egentlig logisk nok, når man ser på udviklingen i kampen. Jeg ved ikke om det er varmen, men vi starter lidt langsomt i første halvleg. Jeg synes dog, at vi kommer godt efter det, og overordnet set spiller vi en rigtig god første halvleg. Vi brænder nogle chancer og Ankergren har et par vigtige redninger, men set over de 90 minutter synes jeg sejren var fuldt fortjent.

Det sidste er FC Midtjyllands træner, Troels Bech, faktisk ikke så uenig i:

- Jeg kan ikke være tilfreds efter et nederlag, men må blot konstatere, at vi i dag var næstbedst i pasningsspillet og i chanceudnyttelsen. Vi spiller mod landets p.t. bedste hold, og hvis jeg skal bedømme vore chancer for Europa Cup fodbold må jeg sige, at jeg holder helt vildt med Brøndby i mesterskabskampen, kommer det knastørt fra Troels Bech.

ar Dalgas blev med overvældende flertal kåret som årets pokalfighter. En titel som Michael Laudrup godt kunne unde den vævre angriber.

- Der er mange der gør det godt i dag, og ar er helt sikkert én af dem. Han får lov at spille centralt i anden halvleg, da vi regner med at FCM kommer lidt længere frem. I den situation er det vigtigt at have en spiller som Jonas Kamper, der jo løber fra alt og alle i den danske liga. Der var flereiranter til titlen, men er fortjener den i dag, konstaterer Laudrup.

Presset er væk

En andenirant blandt journalisterne var Allan Olesen, der stort set spillede en fejlfri kamp. Der gik noget tid før spillerne dukkede op, men Allan O. var den første, og han smilede over hele femøren, da han gik igennem presseflokken.

- Jeg synes vi spiller en rigtig god kamp i dag. Per Nielsen er godt nok lidt lang tid om at få tøj på dernede, men på banen gør han det igen fantastisk. Det synes jeg at hele holdet gør i dag, og det er en lettelse at hive pokalen hjem. Vi har været lidt nervøse for at lave en ?Leverkusen?, hvor man er med i det hele, men ender uden pokaler ? det pres er væk nu. Med sejren i dag er selvtilliden helt i top, og jeg tror faktisk, at vi snupper alle tre titler i år, kommer det meget hurtigt fra den glade back.

Jonas Kamper kom ind i anden halvleg, og nåede at bidrage med flere gode raids langs flanken, blandt andet i forbindelse med det vigtige mål til 2-0.

- Det er en fed fornemmelse! Det var godt nok varmt derinde, og allerede efter 20 minutter hang min tunge langt ud af halsen. Men i dén kulisse tænker man slet ikke over sådan noget, det var helt fantastisk med den opbakning. Jeg haraldrig oplevet noget lignende, og vil altid huske det her.Ved målet runder jeg deres venstre back og ser Ruben komme løbende inde på midten. Så er det bare at smække den ind til ham, og så gjorde han arbejdet færdigt, fortæller en storsmilende Jonas Kamper.

Per Nielsen konkluderede på den store indsats:

- Vi spiller en rigtig fin første halvleg, og har styr på begivenhederne. De sidste 34 minutter bliver lidt rodede, men sejren er fuldt fortjent. Nu går vi efter at rydde bordet og tage alle tre titler, det tror jeg faktisk vi gør, slutter anføreren af.

Med pokaltitlen er presset under alle omstændigheder taget af spillerne, og kan de holde gejsten de sidste 4 kampe kan alt ske.

Pokalskabet får under alle omstændigheder et nyt medlem i løbet af de næste par dage.