Stor glæde i Brøndbylejren

03.05.2003 00:00

Glæden var stor i Brøndbys omklædningsrum efter udebanegevinsten mod Esbjerg fB, og sejrssangen blev efterfulgt af høje lyde og brøl, man ellers ikke forbinder med en tidlig lørdag aften i det vestjyske. Om det var førstepladsen eller den tunge vind fra havnen er svært at sige, men drengene var svære at styre efter kampen.

-Nej nej, vi er jo bare glade grinede Brøndby IF?s første målscorer, ar Dalgas, dermed et stort smil fortalte om sin scoring.

-Det er vel egentlig det første gennemspillede angreb i kampen. Foldgast kommer virkelig flot fri i højre side og så skal jeg jo bare gøre det lette af arbejdet og sende den ind. Det var en dejlig fornemmelse. Og det er fedt at vi ligger nummer 1 allerede, det havde vi vel ikke regnet med.

Fantastisk

At Mestrene fra Vestegnen kan sole sig på en midlertidig(?) førsteplads var også noget indskiftede Martin Retov kunne bruge til noget.

-Det er fantastisk. At vinde over Esbjerg i Esbjerg er ikke noget man bare gør, det er virkelig én af de svære opgaver i ligaen. Forholdene i dag gør det jo ikke lettere, og da de så får udlignet i starten af anden halvleg skal vi ligesom starte forfra igen. Vi snakkede ellers i pausen om, at nu skulle vi holde fast og så sker det. Men vi kommer godt igen, synes jeg.

Retov blev skiftet ind i anden halvleg, og kunne på nærmeste hold følge straffesparkssituationen, der afgjorde kampen. Om Brøndby IF skulle have haft et straffe tidligere i kampen kunne han ikke rigtigt kommentere på, men Mads Jørgensens scoring var en forløsning af de større.

-Det var helt fantastisk, gentager Retov. Der er vel ikke meget mere end 5 minutter igen da Mads scorer, og så er det jo bare om at køre den hjem. Vi holder Esbjerg fra chancer, og sejren kom jo ikke i fare derefter. Vi havde håbet at kunne indtage førstepladsen med 2-3 runder igen, men at kunne ligge der nu, selvom det måske er midlertidigt, er fedt. Det giver et kick slutter midtbanespilleren af.

Straffe!

Der var flere situationer i slutningen af anden halvleg, hvor de mange tilrejsende, og som altid meget medlevende fans ville have straffespark til udeholdet. Men først med 5 minutter igen lød fløjten, og hovedpersonen, Per Nielsen, var ikke i tvivl om det korrekte i den dom.

-Jeg har ikke set det på tv, men jeg ved bare at jeg bliver ramt i det øjeblik jeg sparker. Ellers havde jeg scoret, så jeg synes ikke der kan indvendes noget som helst mod det straffespark slår anføreren fast.

- Desuden var sejren i mine øjne ganske fortjent, selvom det hele ikke var lige kønt. Bortset fra det første kvarter af begge halvlege synes jeg klart vi er det bedste hold på banen.

Kampen markerede fortsættelsen af den jyske tema-uge i Brøndby IF. Foreløbig er det blevet til to sejre mod F.C. Midtjylland og altså Esbjerg, og på torsdag står den på pokalsemifinale i Aalborg, hvorefter Brøndby Stadion på søndag er vært, når AGF kommer på besøg.

Kampforløb : Esbjerg fB ? Brøndby IF