Silberbauer: Vi skal passe på

06.05.2003 00:00

Torsdag aften spilles anden akt af pokalsemifinalen mellem Brøndby IF og AaB. Kampen foregår på Aalborg Stadion, og Brøndby IF har et godt udgangspunkt før returopgøret. Men det er heller ikke umuligt at hente for AaB, mener Michael Silberbauer.

- Selvfølgelig ville vi gerne have haft et bedre resultat, men udgangspunktet var at komme over og få et resultat hvor vi stadigvæk kunne afgøre det på Aalborg Stadion. Og det kan vi stadig selvom det selvfølgelig er et lidt sværere udgangspunkt.

Modsat udeholdet har AaB?s forår været noget rodet og klubben har ikke været i stand til at hente de nødvendige points hjem, der gør at de kan koncentrere sig fuldt ud på pokalkampen. Men på trods af de mange tabte kampe mener Silberbauer ikke, at der er decideret krise.

- Jamen, det er da klart at det har forstyrret en del at vi har tabt de par kampe og ikke fået de points vi gerne ville have i turneringen. Så vi har kun pokalen tilbage og kæmpe i, så umiddelbart tror jeg at stemningen i truppen er okay.

Poul Erik Andreasen udtalte i weekenden, at klubben var i direkte nedrykningsfare. Det nikker midtbanetalentet genkendende til.

- Ja, det kan man vel godt sige at vi er. Vi er ikke vant til at ligge så lavt, men omvendt er det jo ganske tæt. Altså, nummer 5 i ligaen er faktisk med i nedryknings-kapløbet, så vi er ikke de eneste.

- Det er klart at når man er i nedrykningskampe, så er prioriterer man spillet lidt anderledes. Så flytter bolden lidt hurtigt væk fra egen forsvarszone og det kommer vi nok også til at gøre et par gange.

1-0 til Brøndby over AaB i første opgør

Ligaen vigtigst

Sportsdirektør Lynge Jacobsen er blevet citeret for at sige, at pokalkampen mod Brøndby IF ikke er vigtigere end en eventuel nedrykning. Først og fremmest skal holdet sikres i landets bedste række.

- Det er klart at den er blevet nedprioriteret en smule. Pokalturneringen betyder ikke så meget som det at blive i SAS Ligaen. Men vi går ud for at vinde og komme i finalen, men ellers må vi smide det i baghovedet og satse 100% på ligaen.

- Vi skal jo frem på banen og vi skal score. Men omvendt skal vi heller ikke blotte os bagude, fordi ét mål til Brøndby... Ja, så skal vi lige pludselig op og score 3. Det skal være en kontrolleret offensiv. Vi skal i hvert fald ikke frem og dumme os.

Men Brøndby IF har scoret i de seneste 42 ligakampe. Dertil skal så lægges mål i dette års pokalturnering, hvor Laudrups drenge har scoret i allesammen.

- Brøndby kører stærkt for tiden. Jeg kan ikke huske hvornår de sidst ikke har scoret i en kamp, så vi skal være oppe på tæerne og spille virkelig flot forsvarsspil ? ellers kan de ikke lade sig gøre.

- I har klart en fordel af at komme herover med 1-0, så chancen for at vi går videre er måske 30/70 eller 40/60, afslutter Michael Silberbauer der endnu ikke ved om han selv bliver klar. Med et par slag over anklen har han forladt banen i utide i de seneste kampe.

Kampen spilles på Aalborg Stadion, torsdag den 8. maj kl. 18.30.

Hør hele interviewet med Michael Silberbauer her.