Sejr og førsteplads

18.05.2003 00:00

Aalborg har været god ved Brøndby dette forår, og søndag aften var ingen undtagelse. Pladsen i pokalfinalen blev tidligere på foråret sikret i det nordjyske, og her til aften var det førstepladsen i SAS Ligaen, der var gevinsten efter et besøg i det nordjyske.

I starten af første halvleg så det ellers ikke rigtigt ud som om det var førstepladsen, der var på spil for Laudrups drenge. AaB lagde meget aggressivt ud, og havde de første 2-3 kvalificerede afslutninger i kampen. Udover en god afslutning af Thomas Kahlenberg var Brøndby IF ikke rigtigt med i kampen, den første halve time og logisk nok kom AaB foran. Et flot frispark af Mads Bro Hansen levnede ikke er Ankergren mange chancer, og føringen på 1-0 var for så vidt fortjent.

Hvorvidt det var målet, der vækkede de blå-gule er ikke til at sige, men det sidste kvarter af første halvleg viste spillerne pludselig igen den gejst og vilje, der har kendetegnet holdet hele foråret. I det 35. minut burde Mattias Jonson havde bragt balance i regnskabet, men han brændte den store chance. 5 minutter senere fik Brøndby IF dog løn efter fortjeneste, og Morten Wieghorst kunne sikre, at mål-stimen fortsatte for 44. kamp i træk. Efter en indøvet detalje på hjørnespark sendte Per Nielsen bolden tilbage i feltet, hvor Wieghorst flot kunne score sit 10. sæsonmål.

Flot sejrsmål

1-1 ved pausen og de fleste forventede vel et fortsat Brøndby-pres i anden halvleg. Sådan skulle det ikke helt gå, for efter en 25 minutter lang pause, hvor dommer Steen Pedersen måtte udgå med en skade, var det som om rytmen igen var væk. Spilet var godt nok rykket 15 meter længere frem end i starten af første halvleg, men det gik for langsomt, og der manglede en del bevægelighed i opspillet.

Som i første halvleg blev Vestegnens Drenge igen sat i gang af en Mattias Jonson afslutning. Denne gang headede den altid kæmpende svensker på overliggeren, men virkningen var den samme. 2 minutter efter chancen headede Peter Foldgast nemlig udeholdet foran efter flot forarbejde af Jonas Kamper. Et flot mål, der skulle vise sig at være det afgørende i kampen.

Begge hold havde afslutninger i slutningen af kampen, men ind ville bolden ikke, og Brøndby IF kunne igen trække sig sejrrigt ud af et opgør i Aalborg.

Førstepladsen er dermed en realitet, og det er den som minimum indtil på næste søndag, hvor Brøndby Stadion lægger græstæppe til kampen mellem Brøndby IF og AB.

Kampforløb: AaB - Brøndby IF