Rundens modstander: Viborg

30.05.2003 00:00

Efter gårsdagens flotte pokalsejr kan Drengene fra Vestegnen se frem til et par dages restitution, inden det igen går løs i den spændende afslutning af dette års SAS Liga.Fire kampe er der tilbage inden mesterskabet endeligt kan placeres.

Allerede nu, er der ingen der kan være utilfredse med sæsonen, en sæson, de fleste regnede med skulle have været en mellemsæson med træner- og spillerskifte, tegner nu til at blive en af de bedre i klubbens historie. På trods af den nuværende placering i SAS Ligaen, samt de to pokaler Brøndby IF allerede har vundet, er spillerne stadig sultne. Meldingerne efter kampen i går var fra alle spillerne, at nu er det mesterskabet der er målet, og det skal nok komme hjem?

Top mod bund

Allerede på søndag kl. 17.35 skal Drengene fra Vestegnen i kamp igen, denne gang mod Viborg FF. Kampen er af stor betydning i forhold til placeringen af mesterskab og i forhold til hvilke klubber der skal spille i 1. division næste år. Viborg FF har kæmpet hele foråret for at hive alle de point til sig som muligt, og det er faktisk lykkedes meget godt på det sidste.

Efter en sløj start på foråret med nederlag Brøndby IF, Farum og Køge og et par uafgjorte kampe tog Viborg FF?s ledelse konsekvensen og fyrede træneren og ansatte svenske Benny Lennartsson. Ud fra resultaterne at dømme var det ikke en helt tosset disponering; sejre over hhv. Esbjerg, AaB, AB og F.C. København har gjort at viborgenserne nu er placeret på en 8. plads i SAS Ligaen. Dog er klubben fra domkirkebyen endnu ikke sikret i kampen om at undgå nedrykning, kun tre point er der ned til Silkeborg der p.t. er en af nedrykningskandidaterne. Viborg FF har derfor brug for alle de point de kan hente for at sikre sig endnu et år i den bedste række.



Historien om Viborg FF

Viborg FF blev stiftet i 1896, og i starten var der, udover fodbold, også gymnastik, cricket, hockey, boksning, atletik, skiløb, vægtløftning og brydning på programmet i foreningen. Viborg FF stod (og står stadig) for Viborg Fodsports Forening. I 1959 rykkede Viborg FF?s fodboldhold for første gang op i divisionerne, og der har foreningen med ganske få undtagelser befundet sig siden.

I 1980 vandt Viborg FF 2. division og rykkede dermed for første gang op i landets række. Besøget i den bedste række blev dog i første omgang ganske kortvarigt, da man året efter sluttede som nummer 16 og sidst i 1. division. I 1989 gav en 2. plads i 2. division klubben endnu en chance i den bedste række, men også denne gang blev fornøjelsen kortvarig, da man året efter sluttede som nummer 14 i 1. division og dermed rykkede ned.

Efter indførslen af Superligaen er det gået klubben noget bedre. I 1993 gav en 2. plads i Kvalligaen et halvt år i Superligaen, hvor man dog endte som nummer 10 og sidst. Anden omgang i Superligaen gik straks bedre, da klubben i 1995/96 sikrede sig en 8. plads og dermed overlevelse i Superligaen. Året efter blev Viborg FF dog nummer 11 i Superligaen og måtte en tur ned i 1. division, som den næstbedste række nu hed. Det blev dog kun til en fransk visit i 1. division, hvor man sikrede sig 1. pladsen. Siden 98/99-sæsonen har klubben været i Superligaen, hvor man dog stadig har det første medaljesæt til gode. Det var dog meget tæt på medaljer i 99/00, hvor det blev til en 4. plads i Superligaen, mens man vandt pokalturneringen, klubbens første titel.

Denne sæson

Denne sæson har ikke været en sans på roser for Viborg FF. Nedrykning har hængt over hovedet på viborgenserne siden sæsonstarten, men med den seneste periodes sejre, er det som om at selvtilliden er vendt tilbage til holdet. De kom dog lidt ned på jorden igen i søndags, hvor Viborg FF måtte indkassere et 3-1 nederlag på Odense stadion.

Den kommende runde bliver dog med stor sandsynlighed heller ikke den, hvor Viborg FF kommer til at hente point. Som Troels Bech måtte erkende i går efter pokalnederlaget, er Brøndby IF landets p.t. bedst spillende hold, så kampen bliver en stor mundfuld for de grønblusede fra Viborg.

Viborg FF har heller ikke de bedste erfaringer med Brøndby IF, rent faktisk skal vi helt tilbage til den 12. september 1999, for at finde den sidste gang det lykkedes for Viborg FF at vinde over Drengene fra Vestegnen. Af de 33 gange de to hold har mødt hinanden har Brøndby IF vundet de 17, 10 er endt uafgjort og kun 6 gange har Viborg FF smagt sejrens sødme.

Seneste fem indbyrdes kampe:

15-03-2003 Brøndby 2 - 1 Viborg
18-08-2002 Brøndby 4 - 0 Viborg
01-05-2002 Viborg 1 - 1 Brøndby
10-03-2002 Brøndby 2 - 2 Viborg
23-09-2001 Brøndby 0 - 0 Viborg

Tjek ligastatistik her.

Kampen

Viborg FF ? Brøndby IF, SAS Liga- Søndag den 1- juni kl- 17:35 på Viborg Stadion-