Rundens modstander: AB

21.05.2003 00:00

Det ville være synd at sige, at det er kedeligt at følge Vestegnens Drenge i disse tider. Mange har draget paralleller mellem afslutningen af dette års mesterskabskamp og sidste års, hvor Brøndby IF som bekendt trak det længste strå. Ligheden skulle således være, at afslutningen blev væsentligt mere spændende end antaget ved indledningen af forårssæsonen, nemlig ved at nr. 2 i tabellen indhentede et markant forspring til nr. 1. Der er dog en betydelig forskel i denne sæson i forhold til året før...

Vi ligger nummer 1

Endnu engang er det nemlig lykkedes for Drengene fra Vestegnen at erobre førstepladsen i SAS Ligaen fra F.C. København, noget som københavnerne ikke formåede at gøre under sidste års mesterskabsopløb. Denne gang ikke alene på målscoren, men også på pointene. Grundstenen til førstepladsen blev lagt i søndags hvor F.C. København på hjemmebane måtte indkassere et 2-3 nederlag til formstærke Viborg FF. Senere på eftermiddagen kunne Brøndby IF, efter en 2-1 sejr i en underholdende kamp, flyve hjem fra Aalborg med førstepladsen i bagagen.

På udebane i Gladsaxe i 2002

Søndag den 25. maj kl. 17.35 kan Brøndbyspillerneså tage et yderligere skridt mod mesterskabet i en hjemmekamp, der på mange områder minder om kampen mod AaB i søndags. AB er ligesom AaB i alvorlig nedrykningsfare og har brug for alle de point de kan hive hjem. Den væsentligste forskel mellem kampen i søndags og den kommende kamp mod AB er, at denne gang kommer slaget til at stå på et festklædt Brøndby Stadion, og der er samtidig et regnskab der skal gøres op.

Regnskabets time

Sidste gang AB gæstede Vestegnen måtte Brøndby IF indkassere et nederlag på 1-3 til de grønblusede akademikere, i en kamp hvor Morten Wieghorst desudenmåtte lide den tort, at gå tidligt i bad efter to gule kort. Den plet skal vaskes af, og der er ingen tvivl om at vi kommer til at se et tændt Brøndbymandskab i jagten på mesterskabet. AB kommer som sagt i håb om at kunne hive alt hvad der minder om point med tilbage til Gladsaxe. Til søndagens kamp må AB dog undvære den vigtige forsvarsspiller, svenske Christian Karlsson, efter et rødt kort i sidste lørdags uafgjorte kamp mod OB.

Hjemme i foråret 2002

Efter de 28 kampe der er spillet indtil videre, ligger AB på en 8. plads med 34 point, og dermed er der kun 2 point ned til en dumpeplads. Spændingen er intens i kampen om mesterskab og nedrykning, og som følge af det er der endnu engang garanti for underholdning, og som sædvanligt når Brøndby IF spiller, mål.

Historien om AB

AB er en gammel og traditionsrig klub med en lang historie bag sig. Klubben blev stiftet i 1889 og har siden da vundet det danske mesterskab ni gange, sidste gang tilbage i 1967. Sidste gang AB?erne fik fornøjelsen af at kunne løfte en pokal var i 1999, hvor AB vandt 2-1 over AaB i Pokalfinalen.

I tidernes morgen skulle spillerne have en adgangseksamen til universitetet eller den polytekniske læreranstalt for at kunne blive optaget i klubben. Af prominente mennesker der har spillet i klubben kan da også nævnes Niels Bohr, som dog nok mest er kendt som fysiker og nobelprisvinder, Knud Lundberg, og i de senere år Rene Henriksen. AB kom retur til den bedste danske række i 1996 og har som bedste placering siden opnået bronzemedaljer i hhv. 1999 og 2000.

Brøndby - AB 5-0

Der skal nok guddommelig indgriben til, hvis AB skal gøre sig nogle forhåbninger om medaljer i år, ligesom de også vil få det umådeligt svært ved at få point på søndag. AB har det traditionelt svært mod Brøndby IF. 22 gange har de to hold mødt hinanden, 12 gange har Brøndby IF vundet, 5 kampe er endt uafgjort, og kun 5 gange har AB været de sejrende.

Brøndby har endnu ikke tabt her i foråret, og sådan som holdet spiller for tiden, er det vel de færreste der kan forestille sig andet end en sejr til de blå-gule på søndag. Spændingen i top og bund spidser til, og alvoren er begyndt at melde sig for de mange nedrykningskandidater, så under alle omstændigheder kan Drengene fra Vestegnen forvente kamp til stregen. Det har bare ikke været nok til at slå Brøndby IF tidligere her i foråret, og vil forhåbentlig heller ikke række søndag.

AB?s pokaler

Mestre: 1919, 1921, 1937, 1943, 1945, 1947, 1951, 1952, 1967
Pokal: 1999

Seneste 5 indbyrdes opgør

20-10-2002 AB - Brøndby 1 - 1
03-08-2002 Brøndby - AB 1 - 3
28-04-2002 Brøndby - AB 5 - 0
17-03-2002 AB - Brøndby 1 - 2
29-07-2001 AB ? Brøndby 1 - 3

Tjek ligastatistik her.

Kampen

Brøndby IF - AB, SAS Liga, 29. spillerunde, den 25. maj kl. 17:35 på Brøndby Stadion.

Billet

Køb din billet her.