Ove Christensen: Brøndby bli'r mestre

22.05.2003 00:00

I august måned sidste år tabte Brøndby IF 3-1 til AB på Brøndby Stadion. Dengang var det med Mogens Krogh, Thomas Lindrup og Peter Madsen i startopstillingen. Jonson, Kahlenberg, Olesen og Ankergren startede alle på bænken.

Nu har de unge drenge en mulighed for at viske det grimme resultat af tavlen og fasttømre den førsteplads som Brøndby IF fortjent sidder på. Det sker for alvor med en sejr over AB, hvis samtidigt FCM kan tage points fra sidste års sølvvindere.

AB ligger iøjeblikket på en 8. plads i SAS Ligaen, kun 2 points fra nedrykningstruede Silkeborg på 11.pladsen. Men det er der ikke så meget at gøre ved, mener AB-træner Ove Christensen.

-Jeg er tilfreds med vores pointhøst. Vi har scoret 34 points indtil nu. At det så er ensbetydende med at vi er i akut nedrykningsfare, det er der ikke noget at gøre ved. Vores målsætning er at bevare vores status som superliga-klub.

Glæder sig til stemningen

Søndag kl. 17.35 skal slaget stå. Formstærke Brøndby IF tager mod Akademikerne fra Gladsaxe, og går det som det plejer bliver det et intenst opgør med 22 tændte spillere på banen.

-Vi ser frem til kampen med glæde og forventning. Brøndby har jo haft et godt forår og har fortjent taget førstepladsen. På den anden side så har vi jo også meget at spille for, i den anden ende af rækken, så det er vores hensigt at komme og vinde 3 points.

-Brøndby er betydeligt stærkere end i efteråret. Det skyldes primært at defensiven er blevet stærkere.

For anden gang i dette forår har Brøndby IF indtaget førstepladsen i SAS Ligaen. Der har været talt meget om hvem der har det største pres ? nummer 1 eller 2 ? men Ove Christensen mener at det er nogenlunde det samme for alle.

-Jeg tror helt klart, at det er en ekstra motivation for spillerne. Helt klart. Der er pres på alle hold i rækken. Enten spiller man om guld, sølv og bronze eller også kæmper man om nedrykning. Jeg tror, at presset er lige stort på alle hold.

Brøndby IF har formået at score minimum ét mål i 44 ligakampe i træk. Noget af en præstation. Ove Christensen mener at det ikke må fortsætte, hvis AB skal have points med hjem fra Brøndby Stadion.

-Det er en meget spændende kamp i kampen. Vi vil jo se om vi via vores defensiv kan stikke en kæp i hjulet. Det er en vigtig forudsætning for, at vi kommer fra Brøndby Stadion med point, at vi selv kan holde nullet.

Der er allerede solgt mere end 15.000 billetter til kampen på søndag. Noget tyder på, at det bliver noget af en heksekedel for Christensens tropper.

-Det er en stor oplevelse og ikke noget der skræmmer os. Tværtimod. Det er en af de kampe der kan sætte os op. Vi synes, at det er et dejligt medlevende og engageret publikum og det kan vi rigtig godt lide.

Ikke i tvivl

Lad os håbe, at vi får en god og seværdig kamp ? med mange tusinde fans på lægterne. Og lad os også håbe, at spillere kan betale tilbage med en sejr til de blå/gule. På den måde er Brøndby IF i hvert fald sikret endnu en uge på ligaens dukseplads.

Og det må da gerne holde hele vejen hjem!

Da vi snakken faldt på mesterskabsfavoritten, var Ove Christensen ikke tvivl. Havde man ? for et halvt år siden -spurgt ham om, hvem der ender som Danske Mestre, havde svaret været F.C. København.

Men ikke mere. Spørger man AB-træneren nu er svaret klart.

-Så vil jeg sige Brøndby. Det er jeg faktisk ikke i tvivl om. Men ikke dermed sagt at de får 3 point mod os på søndag. Kampen ender 2-1 til AB.

Men her tager du nok fejl, kære Ove. Vi taber ikke på søndag. God kamp.

Her hele interviewet her.

Kampen

Brøndby IF - AB, SAS Liga, 29. spillerunde, den 25. maj kl. 17:35 på Brøndby Stadion.

Billet

Køb din billet her.