Laudrup: Det måtte jo ske

25.05.2003 00:00

Der gik lidt længere tid end normalt inden døren til omklædningsrummet blev åbnet efter nulløsningen her til aften. De første par spillere var noget slukørede og Michael Laudrup selv lod vente lidt på sig. Da han kom ud var der trods point-tabet dog et stille smil om læberne.

- Resultatet er jo det vigtigste, og selvfølgelig er vi ikke specielt glade for 0-0. Spillemæssigt er det egentlig meget pænt, måske endda for pænt, for det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende at smide 2 points på den måde. Vi mangler lidt dybde i spillet, og fordi AB står meget langt tilbage, bliver vi tvunget til, at spille den lidt for meget rundt.

De første 25 minutter af kampen foregik i et pænt tempo, og på det tidspunkt virkede det som om, det kun var et spørgsmål om tid før målet kom. Som kampen skred frem faldt tempoet, og den sidste aggressivitet manglede.

- Vi lå nummer 1 før kampen, og kunne være forblevet på den plads. Det formåede vi desværre ikke, selvom vi lagde pænt ud. Der er selvfølgelig en del spillere, der ikke har prøvet det her før, men sådan er det jo. Den eneste måde at få erfaring på er, at prøve tingene og det arbejder vi så videre med. Afgørelsen på ligaen skulle jo alligevel ikke falde i dag, konstaterer Laudrup.

Finaleklar

En afgørelse skal der dog falde på torsdag, hvor vinderen står med pokalen.

-Den kamp kan sagtens gå hen og blive en fordel for os. Alle hold har spillet mange kampe, og er ved at være trætte, men nu kommer de kampe som vi har spillet for hele året, og dem glæder vi os til! Det er det her vi spiller for, resten af sæsonen er jo bare fodbold, fortæller cheftræneren og affejer et spørgsmål om, hvorvidt det er en fordel for medaljekonkurrenterne, at Brøndby skal spille midtugekamp.

-Nej, vi glæder os til pokalfinalen. Modsat så mange andre har vi jo kvalificeret os til den kamp, kommer det med et skævt grin.

Wieghorst humpede fra banen

Brøndby IF måtte spille de sidste 10 minutter med kun 10 mand på banen. Modsat sidste kamp mod AB var det dog denne gang var det ikke dommeren, der bestemte at Morten Wieghorst skulle tidligt i bad, det var en AB-tackling.

- Jeg får benet lidt i klemme i en tackling og vrider knæet. Jeg vidste godt, at der ikke var flere udskiftninger tilbage, men jeg ville ikke risikere noget og valgte at gå ud. Nu må vi se hvor slemt det er, jeg har prøvet det før og det kan gå begge veje. Nogen gange er man hurtigt klar igen, andre gange går der et par uger, men det ved vi først i morgen eller tirsdag.

Vice-anføreren vil gøre meget for at spille de næste kampe, og der skal meget til at holde ham ude lige nu.

- Det er en vigtig og sjov periode lige nu, hvor det hele afgøres. Det er sådanne kampe jeg elsker at være med i, så det er klart at jeg meget, meget gerne vil være klar. Både til torsdag, landskampen og de sidste kampe i ligaen, fortæller han, mens han retter den store forbinding om knæet.

Kampen her til aften var den første i 44 opgør Brøndby IF måtte forlade en fodboldbane uden at have scoret. Det var dog ikke noget, der kunne slå Laudrup ud.

-Det måtte jo komme på et eller andet tidspunkt. At det sker i dag er bare ærgerligt, men vi er stadig ubesejrede og glæder os til på torsdag, slutter cheftræneren af.

Der er solgt mere end 20.000 billetter til pokalfinalen, du kan læse mere om priser og udsalgssteder her.