Fra bænken til banen

12.05.2003 00:00

Brøndby IF er et velkendt navn i Danmark ? ikke kun for de sportslige resultater ? men også for at være en klub der i høj grad tager et socialt medansvar. Brøndby IF tager nu et skridt videre. Med støtte fra Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration indleder Brøndby IF projektet 'Fra bænken til banen' der skal bidrage til at øge beskæftigelsen blandt nydanskere.

Mere end 50 procent af alle jobs formidles i dag via personlige netværk som kan svære at opbygge når man står uden for arbejdsmarkedet. Projekt ?Fra bænken til banen? skal derfor skabe netværk mellem Brøndby IF?s mange nydanske medlemmer og Brøndby IF?s hen ved 300 sponsorer der repræsenterer 30.000 potentielle arbejdspladser ? alle virksomheder der er vidtfavnende hvad angår kravene til de unges uddannelse og joberfaring.

Se video fra pressemødet her.

Per Bjerregaard orienterer

Ikke den normale sagsbehandler

- Vi etablerer med udgangen af denne måned en jobformidling for de unge nydanskere fra idrættens verden. Formidlingen vil foregå i et tæt samarbejde med allerede eksisterende lokale jobtiltag, men udgangspunktet for vores indsats er vores kendskab til de unge fra fodboldklubben. Her er Brøndby IF ikke den normale sagsbehandler. De unge spiller fodbold af lyst og interesse, og Brøndby IF har således mulighed for at give de unge et helt anderledes skudsmål end de mere gængse anbefalinger. Her vil værdier som indstilling, (med)ansvar, træningsiver, opførsel og (selv)tillid være i fokus, fortalte Per Bjerregaard i dag på et pressemøde med Brøndby Stadion.

Mogens Krogh og Kim Vilfort tilknyttes ?Fra bænken til banen? som jobvejledere, og formidlingen vil komme til at foregå efter kortlægning af de unges kvalifikationer og ønsker ? eventuelt med anbefaling af supplerende uddannelse. I den sammenhæng vil projektet naturligvis gøre brug af Kim Vilforts læreruddannelse. Formidlingen vil foregå dels ved direkte kontakt virksomhederne og dels på en til formålet oprettet internetbaseret jobportal.

Integrationsminister Bertel Haarder fortæller om sin interesse for projektet

Brøndby viser vejen

- Det frivillige foreningsarbejde er en glimrende indgang til at integrere unge nydanskere der desværre ofte har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Med dette projekt får de en garanti for at de vurderes på baggrund af deres indsats. Og især glæder det mig at ?Fra bænken til banen? kombinerer offentlige tiltag med erhvervslivet og det frivillige foreningsarbejde. På den måde viser Brøndby IF igen vejen frem. Det er et projekt kun med vindere, udtalte integrationsministeren under sit besøg på Brøndby Stadion i dag.

Projektet ?Fra bænken til banen? er pga. sin unikke idé samtidig udpeget til Danmarks repræsentant i det fælleseuropæiske ?Brug for alle unge?-projekt som EU-Kommissionen støtter.

- Vi skal gøre alt hvad vi kan for at leve op til den tillid integrationsministeren viser os ved at støtte dette projekt. Vi glæder os til at komme i gang. Vi tror på, at vi kan komme til at gøre en vigtig forskel for mange unge mennesker. Det er vigtigt for os alle på kort som langt sigt, at vi gør noget ekstra for at unge nydanskere kommer ind på arbejdsmarkedet, afsluttede Per Bjerregaard.

Bertel Haarder præsenterer stolt sin nye trøje med navn og nummer.