Et bump på vejen

11.05.2003 00:00

19.195 tilskuere fik her til eftermiddag en seværdig fodboldkamp at se. Solen skinnede over Brøndby Stadion, og det festklædte publikun fik fuld valuta for pengene for så vidt angår spillet på banen.

Der stod Brøndby IF på nærmest hele kampen og i store perioder var det spil til et mål; AGF's. Indenfor den første halve time havde Mattias Jonson tre store chancer, men træværket var i vejen i alle tilfælde.

To situationer skilte sig ud, en i hver ende. Begge var hovedstød på overliggeren hvor bolden ramte ned omkring målstregen, men ingen af dem blev dømt som mål. Istedet åbnede en tidligere Brøndby IF spiller scoringen; Peter Graulund kunne heade et indlæg fra høre i mål, uden chance for er Ankergren i Brøndby IF's mål.

Massivt pres

På trods af et massivt pres på AGF målet lykkedes det ikke hjemmeholdet at score inden pausen, men de fleste sad tilbage med fornemmelsen af at det nok skulle lykkes - for Gud ved hvilken kamp i træk.

2. halvleg startede en anelse tilbageholdent for Brøndby IF's side indtil det 52. minut hvor Allan Olesen kunne sende et smukt indlæg ind til en godt kæmpende Peter Foldgast, der flot kunne heade bolden i mål.

Dette blev så startskuddet til et massivtpres hvor Brøndby IF's midtbane og forsvar opsnappede så at sige alt, der bare nærmede sig de blå-gules banehalvdel. Specielt en meget aktiv Martin Retov skildte sig ud som en formiddabel spilfordeler, hvilket også resulterede i en kåring til kampens bedste spiller af både sponsorer og TV3.

Det massive pres på AGF's hold resulterede i en del chancer, men der manglede lige det sidste for at få bolden i mål. Det 72. minut bød på et kært gensyn til Ruben Bagger der kom ind istedet for et træt Peter Foldgast der lod sig skifte ud efter en flot indsats og et flot mål. Baggers come-back blev iøvrigt markeret ved en massiv opbakning fra de mangetilskuere.

Flot fight

AGF's hold kæmpede gennem hele kampen for at få dét point et uafgjort resultat ville betyde i kampen for at blive i SAS-ligaen, og typisk AGF spillede de da heller ikke som et bundhold idag. Ret beset ville det dog være rimeligt at sige at hvis der skulle findes en vinder ville det absolut være Drengene fra Vestegnen. Gennem hele kampen flød spillet flot i kombinationer på kryds og tværs af banen, men modsat andre hold her i foråret lykkedes det for AGF at bryde en del af opspillet.

Brøndby IF havde muligheden for at afgøre kampen i overtiden hvor Jonas Kamper, der havde afløst ar Dalgas i 63. minut, var alene overfor AGF's målmand. Den århusianske keeper reddede dog flotKamper's flade skud.

Således endte kampen som den startede, uden vinder, men også uden taber.

Dette til trods fik publikum altså fuld valuta for pengene i en flot kamp, der forhåbentlig ikke var andet end et bump på vejen mod mesterskabet.

Kampen i tal : Brøndby IF - AGF